Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Smetanový kuskus se žampiony

pro tento recept je základem houbová omáčka. Doma jsem měl jenom žampiony, ale pro lepší chuť doporučuji použít čerstvě nasbírané houby z lesa
Příprava
10
minut
Vaření
40
minut
Ingredience
obecně
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
připravíme si střední hrnec a na střední teplotě na něm rozehřejeme máslo. Přihodíme nakrájenou cibuli, zamícháme a smažíme dohněda
2. krok
mezitím si omyjeme žampiony a nakrájíme je na plátky
3. krok
když nám začne cibulka hnědnout, tak přisypeme kmín a zamícháme
4. krok
ke zhnědlé cibuli přihodíme žampiony a zamícháme
5. krok
do hrnce vymačkáme šťávu z půlky citronu a zamícháme. Smažíme alespoň 5 minut s občasným zamícháním
6. krok
nakrájíme si česnek nadrobno
7. krok
přihodíme česnek, zamícháme a tak 3 minutky smažíme
8. krok
zalijeme vývarem a alespoň 10 minut povaříme
9. krok
vaříme pod pokličkou
10. krok
nakrájíme si libeček (a nebo petrželovou nať) a přihodíme k omáčce. Zamícháme
11. krok
přilijeme smetanu, zamícháme a přivedeme k varu. Dosolíme a dopepříme omáčku
12. krok
stáhneme hrnec z pltony, přisypeme kuskus a důkladně zamícháme
13. krok
necháme odležet minimálně 10 minut. Kuskus nám krásně nasaje omáčku. Ještě jednou zamícháme a podáváme
Načítám...
Způsob přípravy
  • smažení
  • vaření
Typ chodu
  • oběd
  • večeře
Původ receptu
  • Česko
Kategorie / Podkategorie
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku