Uvař si sám

... nebojte se něco dobrého uvařit

Smetanový kuskus se žampiony

„pro tento recept je základem houbová omáčka. Doma jsem měl jenom žampiony, ale pro lepší chuť doporučuji použít čerstvě nasbírané houby z lesa“
Příprava
10
minut
Vaření
40
minut
Ingredience
obecně
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
připravíme si střední hrnec a na střední teplotě na něm rozehřejeme máslo. Přihodíme nakrájenou cibuli, zamícháme a smažíme dohněda
2. krok
mezitím si omyjeme žampiony a nakrájíme je na plátky
3. krok
když nám začne cibulka hnědnout, tak přisypeme kmín a zamícháme
4. krok
ke zhnědlé cibuli přihodíme žampiony a zamícháme
5. krok
do hrnce vymačkáme šťávu z půlky citronu a zamícháme. Smažíme alespoň 5 minut s občasným zamícháním
6. krok
nakrájíme si česnek nadrobno
7. krok
přihodíme česnek, zamícháme a tak 3 minutky smažíme
8. krok
zalijeme vývarem a alespoň 10 minut povaříme
9. krok
vaříme pod pokličkou
10. krok
nakrájíme si libeček (a nebo petrželovou nať) a přihodíme k omáčce. Zamícháme
11. krok
přilijeme smetanu, zamícháme a přivedeme k varu. Dosolíme a dopepříme omáčku
12. krok
stáhneme hrnec z pltony, přisypeme kuskus a důkladně zamícháme
13. krok
necháme odležet minimálně 10 minut. Kuskus nám krásně nasaje omáčku. Ještě jednou zamícháme a podáváme
Způsob přípravy
  • smažení
  • vaření
Typ chodu
  • oběd
  • večeře
Původ receptu
  • Česko
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku