X

Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Recept / Guláš z kachních žaludků
Načítám...
Popis receptu
další z řady receptů, kde jsou použity vnitřnosti. Vařit z vnitřností je levný, dobrý a jednoduchý. Vím, že hodně lidí vnitřnosti nemusí, ale třeba je tento recept zlomí :-) Kachní žaludky jsou skvěla věc, za málo peněz Vás nasytí na hodně dlouhou dobu
Příprava 20 minut
Vaření 90 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Maso / Zvěřina
Druh přípravy: smažení, vaření
Typ chodu: oběd
Původ: Česko
Ingredience
Ingredience
na smažení
vepřové sádlo 3 lžíce
obecně
česnek 2-3 ks
cibule 2-3 ks
hořčice plnotučná 2 lžíce
kachní žaludky 600 g
pepř černý drcený min 1 špetka
škvarky 1 hrst
sojová omáčka 1 lžíce
sůl min 1 špetka
tymián 1 lžíce
víno červené 250 ml
vývar kuřecí 1 l
Postup
1.
připravíme si větší hrnec, rozpálíme v něm sádlo, přihodíme nakrájenou cibuli a škvarky, zamícháme a smažíme dohněda. Místo škvarků můžete dát slaninu, uzené, apod.
2.
mezitím si nakrájíme žaludky na menší kousky a česnek nadrobno
3.
až budeme mít cibulku hnědou, tak přidáme česnek a ještě chvilku osmahneme. Nebojte se mít cibulku hodně hnědou, pořádně propečenou
4.
přihodíme do hrnce žaludky, promícháme s cibulkou a důkladně osmahneme
5.
přilijeme do hrnce víno, důkladně zamícháme a vaříme
6.
skoro všechno víno odvařte
7.
přidáme hořčici
8.
a přidáme sojovou omáčku. Místo sojovky můžete dát worchester. Zamícháme
9.
Zalijeme vývarem a pod pokličkou vaříme alespoň 1 hodinu. Pokud by se během vaření odpařilo příliš mnoho vody, tak můžete trochu dolít
10.
během vaření si zpracujeme tymián (pokud máte čerstvě natrhaný). Otrháme lístky ze stonků
11.
po hodině vaření sundáme poklici a nasypeme do hrnce tymián. Zamícháme
12.
svaříme na požadovanou hustotu. Omáčka by měla být po svaření hustší, takže ji nemusíte zahušťovat. Dosolíme, dopepříme
13.
jako přílohu doporučuji těstoviny, rýži nebo houskové knedlíky
Komentáře
Fotky od ostatních kuchařů
Kuchařky
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit budu :-)
618 bodů
Facebook