X

UVAŘSISÁM.cz

nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?
Guláš z kachních žaludků
Načítám...
další z řady receptů, kde jsou použity vnitřnosti. Vařit z vnitřností je levný, dobrý a jednoduchý. Vím, že hodně lidí vnitřnosti nemusí, ale třeba je tento recept zlomí :-) Kachní žaludky jsou skvěla věc, za málo peněz Vás nasytí na hodně dlouhou dobu
Příprava 20 minut
Vaření 90 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Maso / Zvěřina
Druh přípravy: smažení, vaření
Typ chodu: oběd
Původ: Česko
Ingredience
Postup
připravíme si větší hrnec, rozpálíme v něm sádlo, přihodíme nakrájenou cibuli a škvarky, zamícháme a smažíme dohněda. Místo škvarků můžete dát slaninu, uzené, apod.
mezitím si nakrájíme žaludky na menší kousky a česnek nadrobno
až budeme mít cibulku hnědou, tak přidáme česnek a ještě chvilku osmahneme. Nebojte se mít cibulku hodně hnědou, pořádně propečenou
přihodíme do hrnce žaludky, promícháme s cibulkou a důkladně osmahneme
přilijeme do hrnce víno, důkladně zamícháme a vaříme
skoro všechno víno odvařte
přidáme hořčici
a přidáme sojovou omáčku. Místo sojovky můžete dát worchester. Zamícháme
Zalijeme vývarem a pod pokličkou vaříme alespoň 1 hodinu. Pokud by se během vaření odpařilo příliš mnoho vody, tak můžete trochu dolít
během vaření si zpracujeme tymián (pokud máte čerstvě natrhaný). Otrháme lístky ze stonků
po hodině vaření sundáme poklici a nasypeme do hrnce tymián. Zamícháme
svaříme na požadovanou hustotu. Omáčka by měla být po svaření hustší, takže ji nemusíte zahušťovat. Dosolíme, dopepříme
jako přílohu doporučuji těstoviny, rýži nebo houskové knedlíky
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
690 bodů
Facebook
Twitter