Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Dnes je 24.03.2019 a svátek má Gabriel

Guláš z kachních žaludků

další z řady receptů, kde jsou použity vnitřnosti. Vařit z vnitřností je levný, dobrý a jednoduchý. Vím, že hodně lidí vnitřnosti nemusí, ale třeba je tento recept zlomí :-) Kachní žaludky jsou skvěla věc, za málo peněz Vás nasytí na hodně dlouhou dobu
Příprava
20
minut
Vaření
90
minut
Ingredience
obecně
na smažení
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
připravíme si větší hrnec, rozpálíme v něm sádlo, přihodíme nakrájenou cibuli a škvarky, zamícháme a smažíme dohněda. Místo škvarků můžete dát slaninu, uzené, apod.
2. krok
mezitím si nakrájíme žaludky na menší kousky a česnek nadrobno
3. krok
až budeme mít cibulku hnědou, tak přidáme česnek a ještě chvilku osmahneme. Nebojte se mít cibulku hodně hnědou, pořádně propečenou
4. krok
přihodíme do hrnce žaludky, promícháme s cibulkou a důkladně osmahneme
5. krok
přilijeme do hrnce víno, důkladně zamícháme a vaříme
6. krok
skoro všechno víno odvařte
7. krok
přidáme hořčici
8. krok
a přidáme sojovou omáčku. Místo sojovky můžete dát worchester. Zamícháme
9. krok
Zalijeme vývarem a pod pokličkou vaříme alespoň 1 hodinu. Pokud by se během vaření odpařilo příliš mnoho vody, tak můžete trochu dolít
10. krok
během vaření si zpracujeme tymián (pokud máte čerstvě natrhaný). Otrháme lístky ze stonků
11. krok
po hodině vaření sundáme poklici a nasypeme do hrnce tymián. Zamícháme
12. krok
svaříme na požadovanou hustotu. Omáčka by měla být po svaření hustší, takže ji nemusíte zahušťovat. Dosolíme, dopepříme
13. krok
jako přílohu doporučuji těstoviny, rýži nebo houskové knedlíky
Načítám...
Způsob přípravy
  • smažení
  • vaření
Typ chodu
  • oběd
Původ receptu
  • Česko
Kategorie / Podkategorie
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku