Pracuji...
close

Boloňské špagety

jeden z klasických receptů na boloňskou omáčku. Někde jsem i viděl dávat do ní mléko, ale to jsem tam nedával. Je to asi spíše na zjemnění omáčky. Boloňská omáčka by se měla vařit dlouho, takzvaně táhnout i několik hodin
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
na posypání
3 lžíce parmazán
příloha
na smažení
5 lžíce olej olivový
Sdílejte recept
Postup
oloupeme si cibuli, mrkev a celer. Cibuli nakrájíme na jemno. Mrkev a celer nastrouháme na hrubo
připravíme si větší hrnec a rozpálíme na střední teplotu. Nalijeme olej a přidáme cibuli, mrkev a celer. Zamícháme a smažíme do hněda
mezitím si nakrájíme česnek a rozmarýn
česnek s rozmarýnem přidáme do hrnce ve chvíli, kdy bude zelenina v hrnci chytat hnědou barvu. Tak 3 minutky osmahneme
k osmaženému základu přidáme mleté maso. Důkladně zamícháme, opepříme, trochu osolíme a smažíme do hněda. Maso začne pouštět šťávu, kterou vyvaříme
k osmaženému masu přilijeme víno. Zamícháme a necháme skoro celé vyvařit
dále přidáme rajčata z konzervy, přilijeme vývar, přidáme muškátový oříšek, zamícháme a vaříme pod pokličkou alespoň 40 minut (samozřejmě čím déle, tím lépe)
nakonec přidáme bazalku, dosolíme, dopepříme, zamícháme a stáhneme hrnec z plotny.
jako přílohu doporučuji těstoviny. Boloňskou omáčku můžete použít i do lasagní
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Itálie
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.
Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenin...
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...
Děti ocení doma upečené brumíky. Víte, co v nich je, nic zbytečného navíc. Je to ideální svačinka, a...
Výtečné pohoštění, které každý ocení. S kynutým těstem se snadno pracuje.