Pracuji...
close

Boloňské špagety

jeden z klasických receptů na boloňskou omáčku. Někde jsem i viděl dávat do ní mléko, ale to jsem tam nedával. Je to asi spíše na zjemnění omáčky. Boloňská omáčka by se měla vařit dlouho, takzvaně táhnout i několik hodin
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
na posypání
3 lžíce parmazán
příloha
na smažení
5 lžíce olej olivový
Sdílejte recept
Postup
oloupeme si cibuli, mrkev a celer. Cibuli nakrájíme na jemno. Mrkev a celer nastrouháme na hrubo
připravíme si větší hrnec a rozpálíme na střední teplotu. Nalijeme olej a přidáme cibuli, mrkev a celer. Zamícháme a smažíme do hněda
mezitím si nakrájíme česnek a rozmarýn
česnek s rozmarýnem přidáme do hrnce ve chvíli, kdy bude zelenina v hrnci chytat hnědou barvu. Tak 3 minutky osmahneme
k osmaženému základu přidáme mleté maso. Důkladně zamícháme, opepříme, trochu osolíme a smažíme do hněda. Maso začne pouštět šťávu, kterou vyvaříme
k osmaženému masu přilijeme víno. Zamícháme a necháme skoro celé vyvařit
dále přidáme rajčata z konzervy, přilijeme vývar, přidáme muškátový oříšek, zamícháme a vaříme pod pokličkou alespoň 40 minut (samozřejmě čím déle, tím lépe)
nakonec přidáme bazalku, dosolíme, dopepříme, zamícháme a stáhneme hrnec z plotny.
jako přílohu doporučuji těstoviny. Boloňskou omáčku můžete použít i do lasagní
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Itálie
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...