Načítání...
X
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Boloňské špagety | Recept

jeden z klasických receptů na boloňskou omáčku. Někde jsem i viděl dávat do ní mléko, ale to jsem tam nedával. Je to asi spíše na zjemnění omáčky. Boloňská omáčka by se měla vařit dlouho, takzvaně táhnout i několik hodin
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Boublas
Autor receptu
Ingredience
na posypání
parmazán 3 lžíce
příloha
těstoviny špagety 500 gram
na smažení
olej olivový 5 lžíce
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Způsob přípravy: smažení, vaření
Typ chodu: oběd, večeře
Původ: Itálie
Postup
Krok 1
oloupeme si cibuli, mrkev a celer. Cibuli nakrájíme na jemno. Mrkev a celer nastrouháme na hrubo
Krok 2
připravíme si větší hrnec a rozpálíme na střední teplotu. Nalijeme olej a přidáme cibuli, mrkev a celer. Zamícháme a smažíme do hněda
Krok 3
mezitím si nakrájíme česnek a rozmarýn
Krok 4
česnek s rozmarýnem přidáme do hrnce ve chvíli, kdy bude zelenina v hrnci chytat hnědou barvu. Tak 3 minutky osmahneme
Krok 5
k osmaženému základu přidáme mleté maso. Důkladně zamícháme, opepříme, trochu osolíme a smažíme do hněda. Maso začne pouštět šťávu, kterou vyvaříme
Krok 6
k osmaženému masu přilijeme víno. Zamícháme a necháme skoro celé vyvařit
Krok 7
dále přidáme rajčata z konzervy, přilijeme vývar, přidáme muškátový oříšek, zamícháme a vaříme pod pokličkou alespoň 40 minut (samozřejmě čím déle, tím lépe)
Krok 8
nakonec přidáme bazalku, dosolíme, dopepříme, zamícháme a stáhneme hrnec z plotny.
Krok 9
jako přílohu doporučuji těstoviny. Boloňskou omáčku můžete použít i do lasagní
Sdílejte recept