Pracuji...
close

Kuřecí játra na cibulce

trvalo mi dlouho, než jsem přišel játrům na chuť. Ale postupem času se stávají jednou z mých oblíbených surovin. Tato omáčka je důkazem toho, že z ne moc oblíbených věcí lze udělat něco skvělýho
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Ingredience
obecně
2 kus cibule
1 lžička kmín drcený
500 mililitr vývar kuřecí
1 hrst libeček
2-3 lžíce rum
min 1 špetka sůl
na smažení
na zahuštění
1 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
nejdříve si omyjeme a osušíme játra. Potom je zbavíme přebytečných bílých částí
připravíme si větší pánev a nebo větší hrnec a necháme v něm rozpálit sádlo. Pak přidáme játra, trochu osolíme, opepříme a smažíme
játry moc nemíchejte, spíše se snažte je něčím obracet. Osmažte z obou stran, ale moc dlouho je nepropékejte.
mezitím si nakrájíme cibulku a slaninu. Místo slaniny můžete použít i kus kvalitního uzeného
osmažená játra vyndáme z hrnce/pánve na talíř a necháme někde zakryté v teple
do výpečků dáme pokrájenou slaninu a trošku ji vyškvaříme, aby pustila tuk
ke slanině přihodíme cibulku a smažíme dohněda. Pokud by v hrnci nebylo moc tuku, tak můžeme přidat ještě sádlo
po chvilce přidáme kmín a zamícháme
k osmahlé cibulce přilijeme trošku rumu, promíchneme a smažením zredukujeme kapalinu na minimum. Díky rumu získá omáčka zajímavou chuť a vůni
vrátíme k základu játra, lehce zamícháme a minutku smažíme
přilijeme vývar, promíchneme a vařením zredukujeme omáčku na polovinu. Vařečkou se snažíme ode dna odlepit výpečky, které dodají omáčce silnou chuť
během vaření si můžeme pokrájet libeček
hotovou omáčku dochutíme solí a pepřem, přihodíme libeček, zamícháme a stáhneme z plotny
do omáčky vhodíme studené máslo, které omáčku zjemní a trochu zahustí
doporučená příloha je rýže, hranolky, bramborová kaše, apod.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...