Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Rebarborový koláč
Kdo si myslí, že se rebarbora k pečení nehodí, ať zkusí tento koláč. Uvidíte, jak si pochutnáte.
Kuchař:
buellin
Stáří receptu:
11 let
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
1 hodina 30 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
na posypání
100
gram
mouka hrubá
100
gram
cukr krystal
100
gram
máslo
na pečení
5
kus
rebarbora
100
gram
cukr krystal
1/3
kostka
droždí
100
gram
máslo
1
špetka
sůl
150
mililitr
mléko plnotučné
1
kus
vejce
350
gram
mouka hladká pšeničná
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Mléko rozdělíme na dvě části. V jedné si rozpustíme máslo.
Do druhé části mléka přidáme 2 lžíce cukru...
... a také rozdrobené droždí. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.
Do mouky dáme špetku soli...
... zbytek cukru...
... a vejce.
Nyní přidáme do mísy mléko s rozpuštěným máslem...
... a vykynutý kvásek.
Teď můžeme vypracovat hladké těsto, které se nelepí. Trošku ho posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout na teplém místě.
Vykynuté těsto rukama rozprostřeme na plech s pečícím papírem, vytvoříme okraje.
Na těsto rozmístíme rebarboru, kterou škrabkou očistíme a nakrájíme na malé kostky. Můžeme lehce pocukrovat. (Pod rebarboru by mohl přijít i tvaroh.)
Teď ještě připravíme drobenku: v misce spojíme rukou mouku, máslo a cukr.
Drobenkou hustě posypeme rebarboru a dáme péct.
Pečeme na 160 °C asi 30 minut.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Kategorie:
Sladké
/
Sladká těsta
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
dezert
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Muffiny s hruškami
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Ananasová buchta z plechovky
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
close