Pracuji...
close

Rebarborový koláč

Kdo si myslí, že se rebarbora k pečení nehodí, ať zkusí tento koláč. Uvidíte, jak si pochutnáte.
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 1 hodina 30 minut
Ingredience
na posypání
100 gram máslo
na pečení
1/3 kostka droždí
100 gram máslo
1 špetka sůl
1 kus vejce
Sdílejte recept
Postup
Mléko rozdělíme na dvě části. V jedné si rozpustíme máslo.
Do druhé části mléka přidáme 2 lžíce cukru...
... a také rozdrobené droždí. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.
Do mouky dáme špetku soli...
... zbytek cukru...
... a vejce.
Nyní přidáme do mísy mléko s rozpuštěným máslem...
... a vykynutý kvásek.
Teď můžeme vypracovat hladké těsto, které se nelepí. Trošku ho posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout na teplém místě.
Vykynuté těsto rukama rozprostřeme na plech s pečícím papírem, vytvoříme okraje.
Na těsto rozmístíme rebarboru, kterou škrabkou očistíme a nakrájíme na malé kostky. Můžeme lehce pocukrovat. (Pod rebarboru by mohl přijít i tvaroh.)
Teď ještě připravíme drobenku: v misce spojíme rukou mouku, máslo a cukr.
Drobenkou hustě posypeme rebarboru a dáme péct.
Pečeme na 160 °C asi 30 minut.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
dezert
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...