Načítání...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
account_circle
Uživatel
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Alba
Nevíte, co uvařit?
Kontakt
VÍCE
Rebarborový koláč
Kdo si myslí, že se rebarbora k pečení nehodí, ať zkusí tento koláč. Uvidíte, jak si pochutnáte.
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
1 hodina 30 minut
Kuchař:
buellin
Stáří receptu:
9 let
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Související články
Související recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
na posypání
100 gram
mouka hrubá
100 gram
cukr krystal
100 gram
máslo
na pečení
5 kus
rebarbora
100 gram
cukr krystal
1/3 kostka
droždí
100 gram
máslo
1 špetka
sůl
150 mililitr
mléko plnotučné
1 kus
vejce
350 gram
mouka hladká pšeničná
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Mléko rozdělíme na dvě části. V jedné si rozpustíme máslo.
Do druhé části mléka přidáme 2 lžíce cukru...
... a také rozdrobené droždí. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.
Do mouky dáme špetku soli...
... zbytek cukru...
... a vejce.
Nyní přidáme do mísy mléko s rozpuštěným máslem...
... a vykynutý kvásek.
Teď můžeme vypracovat hladké těsto, které se nelepí. Trošku ho posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout na teplém místě.
Vykynuté těsto rukama rozprostřeme na plech s pečícím papírem, vytvoříme okraje.
Na těsto rozmístíme rebarboru, kterou škrabkou očistíme a nakrájíme na malé kostky. Můžeme lehce pocukrovat. (Pod rebarboru by mohl přijít i tvaroh.)
Teď ještě připravíme drobenku: v misce spojíme rukou mouku, máslo a cukr.
Drobenkou hustě posypeme rebarboru a dáme péct.
Pečeme na 160 °C asi 30 minut.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Kategorie:
Sladké
/
Sladká těsta
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
dezert
Původ:
Česko
close