Načítání...
close

Rebarborový koláč

Kdo si myslí, že se rebarbora k pečení nehodí, ať zkusí tento koláč. Uvidíte, jak si pochutnáte.
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 1 hodina 30 minut
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 9 let
Ingredience
na posypání
100 gram máslo
na pečení
1/3 kostka droždí
100 gram máslo
1 špetka sůl
1 kus vejce
Sdílejte recept
Postup
Mléko rozdělíme na dvě části. V jedné si rozpustíme máslo.
Do druhé části mléka přidáme 2 lžíce cukru...
... a také rozdrobené droždí. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.
Do mouky dáme špetku soli...
... zbytek cukru...
... a vejce.
Nyní přidáme do mísy mléko s rozpuštěným máslem...
... a vykynutý kvásek.
Teď můžeme vypracovat hladké těsto, které se nelepí. Trošku ho posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout na teplém místě.
Vykynuté těsto rukama rozprostřeme na plech s pečícím papírem, vytvoříme okraje.
Na těsto rozmístíme rebarboru, kterou škrabkou očistíme a nakrájíme na malé kostky. Můžeme lehce pocukrovat. (Pod rebarboru by mohl přijít i tvaroh.)
Teď ještě připravíme drobenku: v misce spojíme rukou mouku, máslo a cukr.
Drobenkou hustě posypeme rebarboru a dáme péct.
Pečeme na 160 °C asi 30 minut.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
dezert
Původ:
Česko