Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Rýžové nudle s kari omáčkou
už dlouho hledám dobrou kari omáčku a konečně jsem našel. Tato omáčka je rychlá, jednoduchá a hlavně poctivá
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
11 let
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
30 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
1
kus
cibule
3
stroužek
česnek
6
kus
rajčata cherry
1
kus
mrkev
1
kus
kuřecí prsní řízek
1-2
lžíce
kari
1
hrnek
mléko plnotučné
1
lžíce
máslo
3
lžíce
olej olivový
min 1
špetka
sůl
min 1
špetka
pepř černý drcený
1
lžíce
tymián
1
lžíce
libeček
400
gram
rýžové nudle
Sdílejte recept
Facebook
Postup
rýžové nudle namočíme na 20 minut do studené vody. Za dobu 20 minut zvládnete udělat omáčku
nakrájíme si cibuli na menší kousky, česnek nadrobno a maso na kousky
ve větším hrnci si dáme na střední teplotě rozehřát olej a máslo. Přidáme maso, osolíme, opepříme, zamícháme a osmahneme
k osmaženému masu přidáme cibuli a česnek. Smažíme za občasného míchání zhruba 5 minut nebo dokud nám nezesklovatí cibule
mezitím si nakrájíme rajčata na menší kousky, mrkev si okrájíme a nakrájíme nadrobno. Tymián obereme od stonků a libeček nakrájíme nadrobno
do hrnce přidáme mrkev, rajčata a bylinky. Smažíme zhruba 5 minut za občasného míchání. Rajčata můžete trošku rozmačkat.
k osmaženému základu přidáme kari a důkladně zamícháme. Dále přilijeme mléko a zamícháme.
omáčku nechte alespoň 5 minut povařit. Začne nám krásně vonět a i chutnat. Dosolte, dopepřete
do omáčky vhodíme zcezené nudle a vymácháme v omáčce. Mícháme, dokud nám nudle úplně nezměknou
tato omáčka se výborně hodí i k těstovinám
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Těstoviny
/
S omáčkou
Způsob přípravy:
smažení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Muffiny s hruškami
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Ananasová buchta z plechovky
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
close