Pracuji...
close

Rýžové nudle s kari omáčkou

už dlouho hledám dobrou kari omáčku a konečně jsem našel. Tato omáčka je rychlá, jednoduchá a hlavně poctivá
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
1 kus cibule
3 stroužek česnek
1 kus mrkev
1-2 lžíce kari
1 lžíce máslo
3 lžíce olej olivový
min 1 špetka sůl
1 lžíce tymián
1 lžíce libeček
Sdílejte recept
Postup
rýžové nudle namočíme na 20 minut do studené vody. Za dobu 20 minut zvládnete udělat omáčku
nakrájíme si cibuli na menší kousky, česnek nadrobno a maso na kousky
ve větším hrnci si dáme na střední teplotě rozehřát olej a máslo. Přidáme maso, osolíme, opepříme, zamícháme a osmahneme
k osmaženému masu přidáme cibuli a česnek. Smažíme za občasného míchání zhruba 5 minut nebo dokud nám nezesklovatí cibule
mezitím si nakrájíme rajčata na menší kousky, mrkev si okrájíme a nakrájíme nadrobno. Tymián obereme od stonků a libeček nakrájíme nadrobno
do hrnce přidáme mrkev, rajčata a bylinky. Smažíme zhruba 5 minut za občasného míchání. Rajčata můžete trošku rozmačkat.
k osmaženému základu přidáme kari a důkladně zamícháme. Dále přilijeme mléko a zamícháme.
omáčku nechte alespoň 5 minut povařit. Začne nám krásně vonět a i chutnat. Dosolte, dopepřete
do omáčky vhodíme zcezené nudle a vymácháme v omáčce. Mícháme, dokud nám nudle úplně nezměknou
tato omáčka se výborně hodí i k těstovinám
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...