Načítání...
close

Bramboráky

je smutný, když přijdete někam do restaurace, objednáte si bramborák a dostane malé ohřáté kolečko z mrazáku, kterému si majitelé restaurací dovolují říkat bramborák. No nic, dost nadávání. Pojďme si udělat pořádnej bramborák z pravých brambor. Je to jedno z nejjednodušších a nejrychlejších jídel, které chutná snad každému
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Ingredience
obecně
800 gram brambory
5 stroužek česnek
3 kus vejce
min 1 špetka sůl
1-2 lžíce majoránka
na smažení
Sdílejte recept
Postup
oškrabeme si syrové brambory a na hrubém struhadle je nastrouháme do větší mísy
z brambor vymačkáme přebytečnou vodu a vylijeme
k bramborám vyklepneme 3 vejce a prolisujeme česnek
přidáme sůl a pepř dle vlastní chuti
přisypeme majoránku. Suchou rozdrťte v dlaních
přisypeme hladkou mouku
nakonec přilijeme mléko
těsto důkladně promícháme, nejlépe rukou
rozpálíme pánev na střední teplotu a necháme v něm rozehřát sádlo. Nebojte se dát více sádla, bramborák se pak bude péct lépe a bude paradoxně méně mastný. Pomocí naběračky nabereme těsto a vlijeme na pánev. Pomocí dna naběračky těsto rozetřeme do stran. Množství těsta nechám na Vás. Já mám raději tlustší bramboráky
smažíme z každé strany dozlatova. Po každém smažení přidejte zase trošku sádla. Udržujte hladinku cca 5 mm sádla v pánvi
po usmažení dáme bramborák na ubrouskem vystlaný talíř. Bramborák přikryjeme ubrouskem a můžeme na něj položit další bramborák....atd
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
strouhání, smažení, míchání
Typ chodu:
příloha, oběd, večeře
Původ:
Česko