Pracuji...
close

Bramboráky

je smutný, když přijdete někam do restaurace, objednáte si bramborák a dostane malé ohřáté kolečko z mrazáku, kterému si majitelé restaurací dovolují říkat bramborák. No nic, dost nadávání. Pojďme si udělat pořádnej bramborák z pravých brambor. Je to jedno z nejjednodušších a nejrychlejších jídel, které chutná snad každému
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Ingredience
obecně
800 gram brambory
5 stroužek česnek
3 kus vejce
min 1 špetka sůl
1-2 lžíce majoránka
na smažení
Sdílejte recept
Postup
oškrabeme si syrové brambory a na hrubém struhadle je nastrouháme do větší mísy
z brambor vymačkáme přebytečnou vodu a vylijeme
k bramborám vyklepneme 3 vejce a prolisujeme česnek
přidáme sůl a pepř dle vlastní chuti
přisypeme majoránku. Suchou rozdrťte v dlaních
přisypeme hladkou mouku
nakonec přilijeme mléko
těsto důkladně promícháme, nejlépe rukou
rozpálíme pánev na střední teplotu a necháme v něm rozehřát sádlo. Nebojte se dát více sádla, bramborák se pak bude péct lépe a bude paradoxně méně mastný. Pomocí naběračky nabereme těsto a vlijeme na pánev. Pomocí dna naběračky těsto rozetřeme do stran. Množství těsta nechám na Vás. Já mám raději tlustší bramboráky
smažíme z každé strany dozlatova. Po každém smažení přidejte zase trošku sádla. Udržujte hladinku cca 5 mm sádla v pánvi
po usmažení dáme bramborák na ubrouskem vystlaný talíř. Bramborák přikryjeme ubrouskem a můžeme na něj položit další bramborák....atd
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
strouhání, smažení, míchání
Typ chodu:
příloha, oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...