X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Bramboráky

Načítám...
je smutný, když přijdete někam do restaurace, objednáte si bramborák a dostane malé ohřáté kolečko z mrazáku, kterému si majitelé restaurací dovolují říkat bramborák. No nic, dost nadávání. Pojďme si udělat pořádnej bramborák z pravých brambor. Je to jedno z nejjednodušších a nejrychlejších jídel, které chutná snad každému
Příprava 20 minut
Vaření 10 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Přílohy / Z brambor
Druh přípravy: strouhání, smažení, míchání
Typ chodu: příloha, oběd, večeře
Vybavení kuchyně: mísa velká, lis na česnek, struhadlo hrubé, ubrousek, pánev
Původ: Česko

Ingredience

na smažení
vepřové sádlo 200 g
obecně
brambory 800 g
česnek 5 stroužek
majoránka 1-2 lžíce
mléko polotučné 100 ml
mouka hladká pšeničná 120 g
pepř černý drcený min 1 špetka
sůl min 1 špetka
vejce 3 ks

Postup

oškrabeme si syrové brambory a na hrubém struhadle je nastrouháme do větší mísy
z brambor vymačkáme přebytečnou vodu a vylijeme
k bramborám vyklepneme 3 vejce a prolisujeme česnek
přidáme sůl a pepř dle vlastní chuti
přisypeme majoránku. Suchou rozdrťte v dlaních
přisypeme hladkou mouku
nakonec přilijeme mléko
těsto důkladně promícháme, nejlépe rukou
rozpálíme pánev na střední teplotu a necháme v něm rozehřát sádlo. Nebojte se dát více sádla, bramborák se pak bude péct lépe a bude paradoxně méně mastný. Pomocí naběračky nabereme těsto a vlijeme na pánev. Pomocí dna naběračky těsto rozetřeme do stran. Množství těsta nechám na Vás. Já mám raději tlustší bramboráky
smažíme z každé strany dozlatova. Po každém smažení přidejte zase trošku sádla. Udržujte hladinku cca 5 mm sádla v pánvi
po usmažení dáme bramborák na ubrouskem vystlaný talíř. Bramborák přikryjeme ubrouskem a můžeme na něj položit další bramborák....atd
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
703 bodů
Facebook
Twitter