Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Nakládaný hermelín

Popis receptu
na tohle skvělý jídlo se musí po naložení čekat několik dní, ale kdo si počká, ten se dočká
Příprava
30
minut
Vaření
14400
minut
  • Způsob přípravy: nakládání,
  • Typ chodu: předkrm,
  • Původ receptu: Česko,
Načítám...
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
opatrně si rozřízneme všechny hermelíny podélně napůl
2. krok
připravíme si náplň. Prolisujeme si česnek do menší misky
3. krok
k česneku přidáme mletou papriku a sůl. Vše spolu důkladně utřeme/umícháme
4. krok
vnitřní stranu hermelínu potřeme paprikovo-česnekovou směsí a posypeme tymiánem. Obě půlky k sobě opatrně přimáčkneme. Kdo má nasekané vlašské oříšky, tak určitě přidat do směsi
5. krok
nakrájíme si cibuli na kolečka
6. krok
připravíme si nádobu na hermelíny, do které vše budeme skládat. Na dno dejte trochu cibule, trochu pepře, bobkový list a nové koření. Přidejte hermelín. Pak zase cibuli, paprikový roh, nějaké koření a zase hermelín. Nějak podobně naplňte celou nádobu
7. krok
nakonec zalijte vše olejem. Neřeknu přesně, kolik je potřeba oleje. Záleží na typu sklenice/nádoby.
8. krok
uzavřeme a dáme uležet do lednice minimálně na týden. Pokud bude vše vypadat pořád dobře a sklenice nebude zakalená, tak můžete nechat ležet určitě déle.