X

Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Nakládaný hermelín
Načítám...
Popis receptu
na tohle skvělý jídlo se musí po naložení čekat několik dní, ale kdo si počká, ten se dočká
Příprava 30 minut
Vaření 14400 minut
Pracnost: Recept zvládne každý, ale chce to trošku snahy
Kategorie: Studená kuchyně / Nakládané
Druh přípravy: nakládání
Typ chodu: předkrm
Příležitost: k pivu, oslava
Původ: Česko
Ingredience
Postup
1.
opatrně si rozřízneme všechny hermelíny podélně napůl
2.
připravíme si náplň. Prolisujeme si česnek do menší misky
3.
k česneku přidáme mletou papriku a sůl. Vše spolu důkladně utřeme/umícháme
4.
vnitřní stranu hermelínu potřeme paprikovo-česnekovou směsí a posypeme tymiánem. Obě půlky k sobě opatrně přimáčkneme. Kdo má nasekané vlašské oříšky, tak určitě přidat do směsi
5.
nakrájíme si cibuli na kolečka
6.
připravíme si nádobu na hermelíny, do které vše budeme skládat. Na dno dejte trochu cibule, trochu pepře, bobkový list a nové koření. Přidejte hermelín. Pak zase cibuli, paprikový roh, nějaké koření a zase hermelín. Nějak podobně naplňte celou nádobu
7.
nakonec zalijte vše olejem. Neřeknu přesně, kolik je potřeba oleje. Záleží na typu sklenice/nádoby.
8.
uzavřeme a dáme uležet do lednice minimálně na týden. Pokud bude vše vypadat pořád dobře a sklenice nebude zakalená, tak můžete nechat ležet určitě déle.
Komentáře
Fotky od ostatních kuchařů
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit budu :-)
612 bodů
Facebook