Pracuji...
close

Jahodová dřeň

přichází nám léto a s ním i čerstvé jahody. Není nic jednoduššího a osvěžujícího nežli jahodová dřeň. Někdy se mi stane, že tu dřeň nestihnu zamrazit a všechno sním na posezení :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Ingredience
obecně
min 1 lžíce cukr moučka
1 kilogram jahody
1 lžíce med
Sdílejte recept
Postup
omyjeme si jahody a zbavíme šťopek
do mixéru dáme jahody, cukr dle chuti a med
vše důkladně rozmixujeme, nalijeme do kelímků a necháme zamrazit
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
mixování
Typ chodu:
dezert
Příležitost:
na osvěžení
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.