Načítání...
close

Poctivý domácí hamburger

tento recept doporučuji v létě na gril. S čerstvou zeleninou ze zahrádky je to prostě bomba
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Ingredience
masová směs
1 kus vejce
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
maso si umeleme a dáme do větší mísy. Vždy je lepší si koupit maso od řezníka a umlít si ho a nebo si ho nechat od řezníka umlít
přidáme sůl a pepř dle chuti, vejce a důkladně promícháme. Míchejte nejlépe rukou
z masové směsi si připravíme zhruba 6-7 pěkných hamburgrů. Uplácejte pomocí obou rukou
hamburger smažíme na pánvi na oleji. Z každé strany zhruba 5-7 minut
během smažení si připravíme oblohu. Rajčata, cibuli a okurky si nakrájíme na plátky. Salát si natrháme na kousky a v misce smícháme s tatarkou. Tím zajistíte, že salát bude držet u sebe a nebude slejzat z housky
nahřejeme si housky, nejlépe na pánvi a nebo v troubě. Rozkrojíme a na spodní část housky dáme kečup a hořčici. Přidáme okurky a na ně poklademe salát. Na salát dáme rajčata, přidáme masový plátek, plátek sýra, který se na horkém plátku rozpeče, zasypeme cibulí a přikryjeme horní částí housky
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
mixování, smažení
Typ chodu:
oběd
Původ:
USA, Česko