Pracuji...
close

Poctivý domácí hamburger

tento recept doporučuji v létě na gril. S čerstvou zeleninou ze zahrádky je to prostě bomba
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Ingredience
masová směs
1 kus vejce
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
maso si umeleme a dáme do větší mísy. Vždy je lepší si koupit maso od řezníka a umlít si ho a nebo si ho nechat od řezníka umlít
přidáme sůl a pepř dle chuti, vejce a důkladně promícháme. Míchejte nejlépe rukou
z masové směsi si připravíme zhruba 6-7 pěkných hamburgrů. Uplácejte pomocí obou rukou
hamburger smažíme na pánvi na oleji. Z každé strany zhruba 5-7 minut
během smažení si připravíme oblohu. Rajčata, cibuli a okurky si nakrájíme na plátky. Salát si natrháme na kousky a v misce smícháme s tatarkou. Tím zajistíte, že salát bude držet u sebe a nebude slejzat z housky
nahřejeme si housky, nejlépe na pánvi a nebo v troubě. Rozkrojíme a na spodní část housky dáme kečup a hořčici. Přidáme okurky a na ně poklademe salát. Na salát dáme rajčata, přidáme masový plátek, plátek sýra, který se na horkém plátku rozpeče, zasypeme cibulí a přikryjeme horní částí housky
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
mixování, smažení
Typ chodu:
oběd
Původ:
USA, Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...