Pracuji...
close

Chlebová polévka

není vždy umění vařit z drahých surovin. Umění je uvařit něco dobrého ze základních surovin. Vynikající chlebová polévka je jeden z příkladů
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
1-2 kus brambory
2-3 krajíc chleba
1 kus vejce
min 1 kus česnek
1 kus cibule
1/2 lžička kmín drcený
2-3 lžíce vepřové sádlo
1 hrst libeček
dle potřeby
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
nakrájíme si cibuli najemno
připravíme si střední hrnec a rozpálí v něm sádlo na střední teplotu. Přihodíme cibuli, zamícháme a smažíme
až nám cibule zesklovatí, tak přisypeme kmín a zamícháme. Smažíme, dokud nám cibulka nezačne hnědnout
mezitím si nakrájíme oloupaný česnek a oloupané brambory
k osmažené cibulce přihodíme brambory a česnek. Zamícháme a minutku osmažíme
přilijeme vývar a zamícháme
nakrájíme si chleba na kousky
chleba přihodíme do hrnce. Zamícháme, přiklopíme pokličkou a vaříme do změknutí brambor
když máme brambory měkké, tak polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Ochutnáme, dosolíme, dopepříme
přihodíme nasekaný libeček (nebo petrželovou nať)
přidáme rozklepnuté vejce a důkladně rozmícháme vařečkou. Stáhneme z plotny a podáváme
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, mixování
Typ chodu:
oběd
Vybavení kuchyně:
mlýnek na pepř
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...