Načítání...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
account_circle
Uživatel
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Alba
Nevíte, co uvařit?
Kontakt
VÍCE
Chlebová polévka
není vždy umění vařit z drahých surovin. Umění je uvařit něco dobrého ze základních surovin. Vynikající chlebová polévka je jeden z příkladů
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
30 minut
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
9 let
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Související články
Související recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
1 litr
vývar kuřecí
1-2 kus
brambory
2-3 krajíc
chleba
1 kus
vejce
min 1 kus
česnek
1 kus
cibule
1/2 lžička
kmín drcený
2-3 lžíce
vepřové sádlo
1 hrst
libeček
min 1 špetka
pepř černý drcený
dle potřeby
min 1 špetka
sůl
Sdílejte recept
Facebook
Postup
nakrájíme si cibuli najemno
připravíme si střední hrnec a rozpálí v něm sádlo na střední teplotu. Přihodíme cibuli, zamícháme a smažíme
až nám cibule zesklovatí, tak přisypeme kmín a zamícháme. Smažíme, dokud nám cibulka nezačne hnědnout
mezitím si nakrájíme oloupaný česnek a oloupané brambory
k osmažené cibulce přihodíme brambory a česnek. Zamícháme a minutku osmažíme
přilijeme vývar a zamícháme
nakrájíme si chleba na kousky
chleba přihodíme do hrnce. Zamícháme, přiklopíme pokličkou a vaříme do změknutí brambor
když máme brambory měkké, tak polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Ochutnáme, dosolíme, dopepříme
přihodíme nasekaný libeček (nebo petrželovou nať)
přidáme rozklepnuté vejce a důkladně rozmícháme vařečkou. Stáhneme z plotny a podáváme
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Polévky
/
Zeleninové polévky
Způsob přípravy:
smažení, vaření, mixování
Typ chodu:
oběd
Vybavení kuchyně:
mlýnek na pepř
Původ:
Česko
close