Načítání...
close

Chlebová polévka

není vždy umění vařit z drahých surovin. Umění je uvařit něco dobrého ze základních surovin. Vynikající chlebová polévka je jeden z příkladů
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Ingredience
obecně
1-2 kus brambory
2-3 krajíc chleba
1 kus vejce
min 1 kus česnek
1 kus cibule
1/2 lžička kmín drcený
2-3 lžíce vepřové sádlo
1 hrst libeček
dle potřeby
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
nakrájíme si cibuli najemno
připravíme si střední hrnec a rozpálí v něm sádlo na střední teplotu. Přihodíme cibuli, zamícháme a smažíme
až nám cibule zesklovatí, tak přisypeme kmín a zamícháme. Smažíme, dokud nám cibulka nezačne hnědnout
mezitím si nakrájíme oloupaný česnek a oloupané brambory
k osmažené cibulce přihodíme brambory a česnek. Zamícháme a minutku osmažíme
přilijeme vývar a zamícháme
nakrájíme si chleba na kousky
chleba přihodíme do hrnce. Zamícháme, přiklopíme pokličkou a vaříme do změknutí brambor
když máme brambory měkké, tak polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Ochutnáme, dosolíme, dopepříme
přihodíme nasekaný libeček (nebo petrželovou nať)
přidáme rozklepnuté vejce a důkladně rozmícháme vařečkou. Stáhneme z plotny a podáváme
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, mixování
Typ chodu:
oběd
Vybavení kuchyně:
mlýnek na pepř
Původ:
Česko