Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Chlebová polévka
není vždy umění vařit z drahých surovin. Umění je uvařit něco dobrého ze základních surovin. Vynikající chlebová polévka je jeden z příkladů
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
11 let
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
30 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
1
litr
vývar kuřecí
1-2
kus
brambory
2-3
krajíc
chleba
1
kus
vejce
min 1
kus
česnek
1
kus
cibule
1/2
lžička
kmín drcený
2-3
lžíce
vepřové sádlo
1
hrst
libeček
min 1
špetka
pepř černý drcený
dle potřeby
min 1
špetka
sůl
Sdílejte recept
Facebook
Postup
nakrájíme si cibuli najemno
připravíme si střední hrnec a rozpálí v něm sádlo na střední teplotu. Přihodíme cibuli, zamícháme a smažíme
až nám cibule zesklovatí, tak přisypeme kmín a zamícháme. Smažíme, dokud nám cibulka nezačne hnědnout
mezitím si nakrájíme oloupaný česnek a oloupané brambory
k osmažené cibulce přihodíme brambory a česnek. Zamícháme a minutku osmažíme
přilijeme vývar a zamícháme
nakrájíme si chleba na kousky
chleba přihodíme do hrnce. Zamícháme, přiklopíme pokličkou a vaříme do změknutí brambor
když máme brambory měkké, tak polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Ochutnáme, dosolíme, dopepříme
přihodíme nasekaný libeček (nebo petrželovou nať)
přidáme rozklepnuté vejce a důkladně rozmícháme vařečkou. Stáhneme z plotny a podáváme
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Polévky
/
Zeleninové polévky
Způsob přípravy:
smažení, vaření, mixování
Typ chodu:
oběd
Vybavení kuchyně:
mlýnek na pepř
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Sýrové krekry
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Tvarohové šátečky
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.
close