Pracuji...
close

Zapečený chřest s tymiánem

výborná příloha k masům, rybám a nebo jen tak na chuť
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Ingredience
obecně
1 hrst tymián
2 lžíce olej olivový
1 lžíce máslo
3 stroužek česnek
2 špetka sůl
podle chuti
1-2 lžíce parmazán
Sdílejte recept
Postup
oloupeme si chřest pomocí škrabky na brambory. Loupat začneme těsně pod hlavičkou chřestu. Dále si odřízneme spodní zdřevnatělé části chřestu. Omyjeme
do malého pekáčku vložíme chřest, pokapeme olejem, posypeme tymiánem, pokrájeným česnekem, solí a pepřem. Nakonec poklademe kousky másla. Dáme péct do trouby na 200° zhruba na 20 minut
pokud máme parmazán, tak si ho nastrouháme. Budeme ho dávat na chřest těsně před dopečením
po 15ti minutách pečení posypeme chřest parmazánem. Pokud parmazán nemáme, tak se nic neděje
parmazán se nám krásně zapeče
takto pečený chřest se hodí jako příloha k masům, k rybám a nebo jen tak na chuť :-)
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...