Pracuji...
close

Zapečený chřest s tymiánem

výborná příloha k masům, rybám a nebo jen tak na chuť
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Ingredience
obecně
1 hrst tymián
2 lžíce olej olivový
1 lžíce máslo
3 stroužek česnek
2 špetka sůl
podle chuti
1-2 lžíce parmazán
Sdílejte recept
Postup
oloupeme si chřest pomocí škrabky na brambory. Loupat začneme těsně pod hlavičkou chřestu. Dále si odřízneme spodní zdřevnatělé části chřestu. Omyjeme
do malého pekáčku vložíme chřest, pokapeme olejem, posypeme tymiánem, pokrájeným česnekem, solí a pepřem. Nakonec poklademe kousky másla. Dáme péct do trouby na 200° zhruba na 20 minut
pokud máme parmazán, tak si ho nastrouháme. Budeme ho dávat na chřest těsně před dopečením
po 15ti minutách pečení posypeme chřest parmazánem. Pokud parmazán nemáme, tak se nic neděje
parmazán se nám krásně zapeče
takto pečený chřest se hodí jako příloha k masům, k rybám a nebo jen tak na chuť :-)
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...
Tento hambáč mám spojený s dětstvím, když jsem jezdil za babičkou a dědou do Berouna. Na náměstí tam...
Jeden z mých oblíbených receptů. Je to rychlé, čerstvé a zatraceně dobré. Budete pořád chodit kolem ...
Na maso, které se peče dlouho, je vždycky dobré si počkat. Výpečky jsou skvělé klidně i samotné k pi...
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.