Pracuji...
close

Hlíva ústřičná s kuskusem

ještě asi tak před rokem jsem o kuskusu nevěděl. Teď se po něm můžu utlouct. Skvělá a levná věc.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 12 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Ingredience
obecně
3 lžíce máslo
350 gram kuskus
1 hrst libeček
2 kus cibule
4 stroužek česnek
1 lžička kmín drcený
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
nakrájíme si cibuli na polohrubo
rozpálíme si větší hrnec na střední teplotu, přihodíme máslo, rozpustíme a přihodíme cibuli. Zamícháme a smažíme
Mezitím si nakrájíme hlívu na středně velké kousky
až nám cibulka zesklovatí, tak přidáme hlívu a kmín. Opepříme a trošku osolíme. Nesolte moc, jelikož budete ještě přidávat slaný vývar. Zamícháme a smažíme dále
mezitím si pokrájíme česnek na menší kousky
v hrnci smažíme, dokud nám vše hezky lehce nezhnědne.
k osmažené směsi přidáme česnek, zamícháme a zhruba 5 minut osmažíme
přilijeme vývar a přivedeme pod pokličkou k varu. Povaříme 5 minut
přisypeme kuskus, důkladně zamícháme a stáhneme z plotny
nakrájíme si listy libečku a přidáme do hrne. Zamícháme a necháme pod pokličkou dojít
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Svěží kombinace skvělých chutí. Výborné k večeří. Jako přílohu bych zvolil lehce opečený toust.
Zbyla Vám bramborová kaše a nevíte co s ní? Tohle je jeden z receptů, jak ji spotřebovat a ještě si ...
Jednoduchá buchta typu smíchat ingredience a upéct. Nečekejte nějakou estetickou krásně vypadající b...
Výborná delikatesa, která je lehká na přípravu. Nejtěžší je počkat na vychladnutí salátu v lednici. ...
Nejdřív jsem chtěl tu konzervu sníst samotnou, ale pak jsem si říkal, že si to trošku vylepším.
Rychlá letní večeře z čerstvých surovin z Vaší zahrádky. Můžete použít i jako přílohu ke grilovanému...
Rychlý a jednoduchý recept s čerstvou zeleninou pro teplé letní večery.
Jídlo je trošku časově náročnější, ale příprava je snadná. Rustikální pokrm, vhodný pro větší počet ...