Načítání...
close

Hlíva ústřičná s kuskusem

ještě asi tak před rokem jsem o kuskusu nevěděl. Teď se po něm můžu utlouct. Skvělá a levná věc.
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Ingredience
obecně
3 lžíce máslo
350 gram kuskus
1 hrst libeček
2 kus cibule
4 stroužek česnek
1 lžička kmín drcený
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
nakrájíme si cibuli na polohrubo
rozpálíme si větší hrnec na střední teplotu, přihodíme máslo, rozpustíme a přihodíme cibuli. Zamícháme a smažíme
Mezitím si nakrájíme hlívu na středně velké kousky
až nám cibulka zesklovatí, tak přidáme hlívu a kmín. Opepříme a trošku osolíme. Nesolte moc, jelikož budete ještě přidávat slaný vývar. Zamícháme a smažíme dále
mezitím si pokrájíme česnek na menší kousky
v hrnci smažíme, dokud nám vše hezky lehce nezhnědne.
k osmažené směsi přidáme česnek, zamícháme a zhruba 5 minut osmažíme
přilijeme vývar a přivedeme pod pokličkou k varu. Povaříme 5 minut
přisypeme kuskus, důkladně zamícháme a stáhneme z plotny
nakrájíme si listy libečku a přidáme do hrne. Zamícháme a necháme pod pokličkou dojít
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko