Pracuji...
close

Opečené brambory

brambory lze upravit nesčetně způsoby. My si ukážeme takový základní recept na opékané brambory s česnekem a tymiánem. Určitě dejte přednost čerstvému tymiánu. Hodí se k bramborám jako prdel na hrnec
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
500 gram brambory
3-4 stroužek česnek
min 1 lžíce tymián
3-4 lžíce máslo
min 1 lžička sůl
1/2 lžička kmín drcený
Sdílejte recept
Postup
brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na požadovanou velikost
brambory dáme do hrnce s vodou, dobře osolíme, přidáme špetku kmínu a přivedeme k varu. Vaříme doměkka.
připravíme si pánev. Doporučuji větší pánev s nepřilnavým povrchem. Rozehřejeme pánev na střední teplotu a přidáme máslo
přihodíme do pánve brambory, osolíme, opepříme a opékáme. Občas promíchneme.
přihodíme pokrájený česnek a tymián. Zamícháme a smažíme dále
brambory smažíme tak dlouho, jak je má každý rád.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření, smažení
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...