Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Opečené brambory
brambory lze upravit nesčetně způsoby. My si ukážeme takový základní recept na opékané brambory s česnekem a tymiánem. Určitě dejte přednost čerstvému tymiánu. Hodí se k bramborám jako prdel na hrnec
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
11 let
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
30 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
500
gram
brambory
3-4
stroužek
česnek
min 1
lžíce
tymián
3-4
lžíce
máslo
min 1
lžička
sůl
min 1
špetka
pepř černý drcený
1/2
lžička
kmín drcený
Sdílejte recept
Facebook
Postup
brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na požadovanou velikost
brambory dáme do hrnce s vodou, dobře osolíme, přidáme špetku kmínu a přivedeme k varu. Vaříme doměkka.
připravíme si pánev. Doporučuji větší pánev s nepřilnavým povrchem. Rozehřejeme pánev na střední teplotu a přidáme máslo
přihodíme do pánve brambory, osolíme, opepříme a opékáme. Občas promíchneme.
přihodíme pokrájený česnek a tymián. Zamícháme a smažíme dále
brambory smažíme tak dlouho, jak je má každý rád.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Přílohy
/
Z brambor
Způsob přípravy:
vaření, smažení
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Ananasová buchta z plechovky
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Sýrové krekry
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
close