Načítání...
close

Opečené brambory

brambory lze upravit nesčetně způsoby. My si ukážeme takový základní recept na opékané brambory s česnekem a tymiánem. Určitě dejte přednost čerstvému tymiánu. Hodí se k bramborám jako prdel na hrnec
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Ingredience
obecně
500 gram brambory
3-4 stroužek česnek
min 1 lžíce tymián
3-4 lžíce máslo
min 1 lžička sůl
1/2 lžička kmín drcený
Sdílejte recept
Postup
brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na požadovanou velikost
brambory dáme do hrnce s vodou, dobře osolíme, přidáme špetku kmínu a přivedeme k varu. Vaříme doměkka.
připravíme si pánev. Doporučuji větší pánev s nepřilnavým povrchem. Rozehřejeme pánev na střední teplotu a přidáme máslo
přihodíme do pánve brambory, osolíme, opepříme a opékáme. Občas promíchneme.
přihodíme pokrájený česnek a tymián. Zamícháme a smažíme dále
brambory smažíme tak dlouho, jak je má každý rád.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření, smažení
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko