Načítání...
close

Jarní rizoto s krabími tyčinkami

To jsem takhle jednou dostal chuť na krabí tyčinky a rýži a vznikl tento recept. Vím, že tyčinky nemají nic společného s krabem, ale chuťově mně vyhovují. Toto rizoto je jemné a fresh a jsem schopnej ho sníst na posezení :-)
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Ingredience
Sdílejte recept
Postup
nakrájíme si cibuli najemno
ve větším hrnci si na střední teplotě rozehřejeme máslo a olej
přidáme cibulku, kterou necháme zesklovatět. Přidáme oloupaný a nakrájený česnek a zamícháme. Zhruba 3 minutky smažte. Cibule by Vám neměla moc hnědnout
přihodíme oloupanou a na tenké plátky nakrájenou mrkev. Zamícháme a 2 minutky osmažíme
přisypeme rýži a důkladně zamícháme. Chvilku osmahneme. Rýže by měla zesklovatět
přilijeme víno a důkladně zamícháme
vaříme a občas promícháme. Rýže by měla nasát všechno víno
přilijeme vývar a zamícháme
přisypeme čerstvě namletý pepř a dusíme pod pokličkou. Často mícháme. Vaříme dokud nebude rýže měkká. Pokud ubyde tekutina, tak přilijeme vývar a nebo vodu. Přilívejte po troškách a vždy zamíchejte
mezitím si připravíme krabí tyčinky, které nakrájíme na malé kousky. Stejně si pokrájíme i uzené
k měkké rýži přilijeme mléko a zamícháme. Necháme již bez pokličky chvilku povařit
přidáme tyčinky, uzené a hrášek. Důkladně zamícháme, minutku povaříme a vypneme plotnu
dosolíme, dopepříme, sežereme :-)
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko