Pracuji...
close

Jarní rizoto s krabími tyčinkami

To jsem takhle jednou dostal chuť na krabí tyčinky a rýži a vznikl tento recept. Vím, že tyčinky nemají nic společného s krabem, ale chuťově mně vyhovují. Toto rizoto je jemné a fresh a jsem schopnej ho sníst na posezení :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Ingredience
Sdílejte recept
Postup
nakrájíme si cibuli najemno
ve větším hrnci si na střední teplotě rozehřejeme máslo a olej
přidáme cibulku, kterou necháme zesklovatět. Přidáme oloupaný a nakrájený česnek a zamícháme. Zhruba 3 minutky smažte. Cibule by Vám neměla moc hnědnout
přihodíme oloupanou a na tenké plátky nakrájenou mrkev. Zamícháme a 2 minutky osmažíme
přisypeme rýži a důkladně zamícháme. Chvilku osmahneme. Rýže by měla zesklovatět
přilijeme víno a důkladně zamícháme
vaříme a občas promícháme. Rýže by měla nasát všechno víno
přilijeme vývar a zamícháme
přisypeme čerstvě namletý pepř a dusíme pod pokličkou. Často mícháme. Vaříme dokud nebude rýže měkká. Pokud ubyde tekutina, tak přilijeme vývar a nebo vodu. Přilívejte po troškách a vždy zamíchejte
mezitím si připravíme krabí tyčinky, které nakrájíme na malé kousky. Stejně si pokrájíme i uzené
k měkké rýži přilijeme mléko a zamícháme. Necháme již bez pokličky chvilku povařit
přidáme tyčinky, uzené a hrášek. Důkladně zamícháme, minutku povaříme a vypneme plotnu
dosolíme, dopepříme, sežereme :-)
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...