Uvařsisám.cz

nebojte se něco dobrého uvařit

Kuřecí vývar

„každá polévka vždy chutná nejlépe, pokud je vyvařená z kostí. A jelikož kosti se koupí za hubičku, tak proč si neudělat domácí poctivou kuřecí polévku“
Způsob přípravy: vaření, smažení,
Typ chodu: oběd, večeře,
Původ receptu: Česko,
Příprava
15
minut
Vaření
150
minut
Ingredience
obecně
podle chuti
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
nakrájíme si kořenovou zeleninu na kostičky (celer, mrkev, petržel). Čim menší, tím více chuti z nich dostaneme do polévky
2. krok
do hrnce dáme na olej osmažit ze všech stran kuřecí skelet. Smažíme zlehka
3. krok
přidáme ke skeletu pokrájenou zeleninu, zamícháme a trošku osmahneme
4. krok
nakrájíme si cibuli na větší kousky. Můžeme nechat trošku slupky (slupka dodá polévce barvu). Oloupeme si i česnek a nakrájíme na plátky
5. krok
přidáme do hrnce cibuli, česnek, divoké koření (pepř, bobkový list a nové koření) a tymián. Zamícháme a chvilku osmahneme
6. krok
zalijeme studenou vodou (cca 2,5 litru) a vaříme pozvolna pod pokličkou alespoň 2 hodiny. Pokud se bude na hladině vytvářet pěna, tak ji sejmeme, aby nebyla polévka zakalená. Polévku taky osolíme dle chuti
7. krok
hotový vývar zcedíme přes cedník. Maso obereme a na malé kousky vrátíme do polévky
8. krok
do polévky vrátíme i nějakou zeleninu, hlavně mrkev
9. krok
přivedeme opět k varu a můžeme přihodit nudle, hrášek, vajíčko, apod.
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku