Pracuji...
close

Kuřecí vývar

každá polévka vždy chutná nejlépe, pokud je vyvařená z kostí. A jelikož kosti se koupí za hubičku, tak proč si neudělat domácí poctivou kuřecí polévku
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 2 hodiny 30 minut
Ingredience
podle chuti
1 kus vejce
1-2 hrst kuskus
1-2 hrst hrášek
Sdílejte recept
Postup
nakrájíme si kořenovou zeleninu na kostičky (celer, mrkev, petržel). Čim menší, tím více chuti z nich dostaneme do polévky
do hrnce dáme na olej osmažit ze všech stran kuřecí skelet. Smažíme zlehka
přidáme ke skeletu pokrájenou zeleninu, zamícháme a trošku osmahneme
nakrájíme si cibuli na větší kousky. Můžeme nechat trošku slupky (slupka dodá polévce barvu). Oloupeme si i česnek a nakrájíme na plátky
přidáme do hrnce cibuli, česnek, divoké koření (pepř, bobkový list a nové koření) a tymián. Zamícháme a chvilku osmahneme
zalijeme studenou vodou (cca 2,5 litru) a vaříme pozvolna pod pokličkou alespoň 2 hodiny. Pokud se bude na hladině vytvářet pěna, tak ji sejmeme, aby nebyla polévka zakalená. Polévku taky osolíme dle chuti
hotový vývar zcedíme přes cedník. Maso obereme a na malé kousky vrátíme do polévky
do polévky vrátíme i nějakou zeleninu, hlavně mrkev
přivedeme opět k varu a můžeme přihodit nudle, hrášek, vajíčko, apod.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření, smažení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...