Pracuji...
close

Pstruh na tymiánu

k tomuto receptu si sežeňte čerstvou rybu, nikoliv několik let mraženou, vyschlou, hnusnou. Vůně čerstvého tymiánu udělá z ryby skvělou pochoutku.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Ingredience
obecně
min 1 špetka sůl
1 hrst tymián
1/2 kus citron
min 50 gram máslo
Sdílejte recept
Postup
připravíme si menší pekáček, ve kterém budeme péct pstruha. Pekáček vymažeme máslem. Vložíme vykuchaného a omytého pstruha a pořádně ho osolíme a opepříme, zvenku i zevnitř.
do pstruha přidáme snítky čerstvého tymiánu. Nakrájíme si citron na plátky a vložíme ho do pstruha i na něj. Já jsem si přidal i trochu brambor, které jsem opepřil, osolil a přidal na ně trošku tymiánu. Bobkový list položíme někam na dno pekáčku. Nakonec pokryjeme kousky másla
vložíme pekáček do vyhřáté trouby na 180° a pečeme zhruba 45 minut
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...