Pracuji...
close

Pstruh na tymiánu

k tomuto receptu si sežeňte čerstvou rybu, nikoliv několik let mraženou, vyschlou, hnusnou. Vůně čerstvého tymiánu udělá z ryby skvělou pochoutku.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 12 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Ingredience
obecně
min 1 špetka sůl
1 hrst tymián
1/2 kus citron
min 50 gram máslo
Sdílejte recept
Postup
připravíme si menší pekáček, ve kterém budeme péct pstruha. Pekáček vymažeme máslem. Vložíme vykuchaného a omytého pstruha a pořádně ho osolíme a opepříme, zvenku i zevnitř.
do pstruha přidáme snítky čerstvého tymiánu. Nakrájíme si citron na plátky a vložíme ho do pstruha i na něj. Já jsem si přidal i trochu brambor, které jsem opepřil, osolil a přidal na ně trošku tymiánu. Bobkový list položíme někam na dno pekáčku. Nakonec pokryjeme kousky másla
vložíme pekáček do vyhřáté trouby na 180° a pečeme zhruba 45 minut
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Svěží kombinace skvělých chutí. Výborné k večeří. Jako přílohu bych zvolil lehce opečený toust.
Zbyla Vám bramborová kaše a nevíte co s ní? Tohle je jeden z receptů, jak ji spotřebovat a ještě si ...
Jednoduchá buchta typu smíchat ingredience a upéct. Nečekejte nějakou estetickou krásně vypadající b...
Výborná delikatesa, která je lehká na přípravu. Nejtěžší je počkat na vychladnutí salátu v lednici. ...
Nejdřív jsem chtěl tu konzervu sníst samotnou, ale pak jsem si říkal, že si to trošku vylepším.
Rychlá letní večeře z čerstvých surovin z Vaší zahrádky. Můžete použít i jako přílohu ke grilovanému...
Rychlý a jednoduchý recept s čerstvou zeleninou pro teplé letní večery.
Jídlo je trošku časově náročnější, ale příprava je snadná. Rustikální pokrm, vhodný pro větší počet ...