Načítání...
close

Pstruh na tymiánu

k tomuto receptu si sežeňte čerstvou rybu, nikoliv několik let mraženou, vyschlou, hnusnou. Vůně čerstvého tymiánu udělá z ryby skvělou pochoutku.
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Ingredience
obecně
min 1 špetka sůl
1 hrst tymián
1/2 kus citron
min 50 gram máslo
Sdílejte recept
Postup
připravíme si menší pekáček, ve kterém budeme péct pstruha. Pekáček vymažeme máslem. Vložíme vykuchaného a omytého pstruha a pořádně ho osolíme a opepříme, zvenku i zevnitř.
do pstruha přidáme snítky čerstvého tymiánu. Nakrájíme si citron na plátky a vložíme ho do pstruha i na něj. Já jsem si přidal i trochu brambor, které jsem opepřil, osolil a přidal na ně trošku tymiánu. Bobkový list položíme někam na dno pekáčku. Nakonec pokryjeme kousky másla
vložíme pekáček do vyhřáté trouby na 180° a pečeme zhruba 45 minut
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko