Načítání...
close

Houskový knedlík s vajíčkem

určitě se Vám někdy stane, že Vám zbude houskový knedlík od oběda. Místo toho, aby jste ho vyhodili, si udělejte výbornou, rychlou a levnou večeři
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Ingredience
Sdílejte recept
Postup
nakrájejte si knedlík na větší kostky. Do hrnce dejte rozpálit sádlo na střední plamen a přihoïte pokrájené knedlíky. Zamíchejte a smažte cca 5 minut
nakrájejte si uzené na malé kousky
přisypte ke knedlíku kmín a zamíchejte. Nemíchejte moc prudce, jinak se Vám knedlíky roztrhají. (Né že by to vadilo, je to spíše jenom na oko). Smažte chvilku za občasného míchání dále. Dejte pozor, aby se Vám knedlíky moc nepřipalovali
přidejte do hrnce uzené a zamíchejte. Smažte chvilku za občasného míchání
v misce si rozmícháme vejce, mléko, sůl a pepř
vaječnou směs přilijeme do hrnce a pomalu mícháme, než se vejce udělají
pokud máte hrnec s vyšším dnem, tak po nalití vaječné směsi můžete hrnec stáhnout z plotny a pomalým mícháním se vejce také dodělají. Dosolíme, dopepříme. Podáváme nejlépe s nějakým ovocným kompotem
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení
Typ chodu:
večeře
Původ:
Česko