Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Houskový knedlík s vajíčkem

Popis receptu
určitě se Vám někdy stane, že Vám zbude houskový knedlík od oběda. Místo toho, aby jste ho vyhodili, si udělejte výbornou, rychlou a levnou večeři
Příprava
10
minut
Vaření
15
minut
  • Způsob přípravy: smažení,
  • Typ chodu: večeře,
  • Původ receptu: Česko,
Načítám...
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
nakrájejte si knedlík na větší kostky. Do hrnce dejte rozpálit sádlo na střední plamen a přihoïte pokrájené knedlíky. Zamíchejte a smažte cca 5 minut
2. krok
nakrájejte si uzené na malé kousky
3. krok
přisypte ke knedlíku kmín a zamíchejte. Nemíchejte moc prudce, jinak se Vám knedlíky roztrhají. (Né že by to vadilo, je to spíše jenom na oko). Smažte chvilku za občasného míchání dále. Dejte pozor, aby se Vám knedlíky moc nepřipalovali
4. krok
přidejte do hrnce uzené a zamíchejte. Smažte chvilku za občasného míchání
5. krok
v misce si rozmícháme vejce, mléko, sůl a pepř
6. krok
vaječnou směs přilijeme do hrnce a pomalu mícháme, než se vejce udělají
7. krok
pokud máte hrnec s vyšším dnem, tak po nalití vaječné směsi můžete hrnec stáhnout z plotny a pomalým mícháním se vejce také dodělají. Dosolíme, dopepříme. Podáváme nejlépe s nějakým ovocným kompotem