Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Vepřová pečeně na zázvoru
výsledkem receptu je šavnatý kus vepřové pečeně, s jemnou příchutí zázvoru a opečené cibulky
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
10 let
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
1 hodina 10 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
1
kilogram
vepřová pečeně
2-3
kus
cibule
3
lžíce
vepřové sádlo
1
lžíce
zázvor mletý
1-2
lžička
kmín drcený
min 1/2
lžička
sůl
min 1
špetka
pepř černý drcený
2
hrnek
voda
Sdílejte recept
Facebook
Postup
oloupeme a nakrájíme si cibuli
ve větším hrnci si rozpálíme sádlo a přidáme k němu cibuli. Zamícháme a smažíme dohněda
vepřovou pečeni v celku omyjeme, osušíme. Důkladně ji posypeme zázvorem, kmínem, solí a pepřem. Vše vmasírujeme do masa
pokud už máme cibuli osmaženou dohněda, tak k ní přidáme maso
maso osmažíme ze všech stran, aby se nám zatáhlo a bylo uvnitř šavnaté
osmažené maso vyndáme z hrnce. Do hrnce nalijeme vodu a vařečkou promícháme pěkně ode dna, abychom dostali do vody výpeky
do pekáčku vložíme maso a přelijeme ho vodou s cibulí
dáme péct do trouby zhruba na 60 minut na 180 stupňů. Občas přelijeme maso výpekem
k masu doporučuji bramborovou přílohu a čerstvý zeleninový salát
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Maso
/
Jatečné maso
Způsob přípravy:
smažení, pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
České rizoto z pečeného kuřete
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Tvarohová pomazánka s jarní cibulkou
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...
Berounský hambáč
Tento hambáč mám spojený s dětstvím, když jsem jezdil za babičkou a dědou do Berouna. Na náměstí tam...
Těstoviny s rajčaty a paprikou
Jeden z mých oblíbených receptů. Je to rychlé, čerstvé a zatraceně dobré. Budete pořád chodit kolem ...
Vepřový vrabec
Na maso, které se peče dlouho, je vždycky dobré si počkat. Výpečky jsou skvělé klidně i samotné k pi...
Zapečené těstoviny se šunkou a sýrem
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Domácí sádlové rohlíky
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Zázvorový čaj
Nejlepší pomocník při nachlazení.
close