Načítání...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
account_circle
Uživatel
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Alba
Nevíte, co uvařit?
Kontakt
VÍCE
Vepřová pečeně na zázvoru
výsledkem receptu je šavnatý kus vepřové pečeně, s jemnou příchutí zázvoru a opečené cibulky
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
1 hodina 10 minut
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
9 let
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Související články
Související recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
1 kilogram
vepřová pečeně
2-3 kus
cibule
3 lžíce
vepřové sádlo
1 lžíce
zázvor mletý
1-2 lžička
kmín drcený
min 1/2 lžička
sůl
min 1 špetka
pepř černý drcený
2 hrnek
voda
Sdílejte recept
Facebook
Postup
oloupeme a nakrájíme si cibuli
ve větším hrnci si rozpálíme sádlo a přidáme k němu cibuli. Zamícháme a smažíme dohněda
vepřovou pečeni v celku omyjeme, osušíme. Důkladně ji posypeme zázvorem, kmínem, solí a pepřem. Vše vmasírujeme do masa
pokud už máme cibuli osmaženou dohněda, tak k ní přidáme maso
maso osmažíme ze všech stran, aby se nám zatáhlo a bylo uvnitř šavnaté
osmažené maso vyndáme z hrnce. Do hrnce nalijeme vodu a vařečkou promícháme pěkně ode dna, abychom dostali do vody výpeky
do pekáčku vložíme maso a přelijeme ho vodou s cibulí
dáme péct do trouby zhruba na 60 minut na 180 stupňů. Občas přelijeme maso výpekem
k masu doporučuji bramborovou přílohu a čerstvý zeleninový salát
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Maso
/
Jatečné maso
Způsob přípravy:
smažení, pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
close