Načítání...
close

Vepřová pečeně na zázvoru

výsledkem receptu je šavnatý kus vepřové pečeně, s jemnou příchutí zázvoru a opečené cibulky
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina 10 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Ingredience
obecně
2-3 kus cibule
1-2 lžička kmín drcený
min 1/2 lžička sůl
2 hrnek voda
Sdílejte recept
Postup
oloupeme a nakrájíme si cibuli
ve větším hrnci si rozpálíme sádlo a přidáme k němu cibuli. Zamícháme a smažíme dohněda
vepřovou pečeni v celku omyjeme, osušíme. Důkladně ji posypeme zázvorem, kmínem, solí a pepřem. Vše vmasírujeme do masa
pokud už máme cibuli osmaženou dohněda, tak k ní přidáme maso
maso osmažíme ze všech stran, aby se nám zatáhlo a bylo uvnitř šavnaté
osmažené maso vyndáme z hrnce. Do hrnce nalijeme vodu a vařečkou promícháme pěkně ode dna, abychom dostali do vody výpeky
do pekáčku vložíme maso a přelijeme ho vodou s cibulí
dáme péct do trouby zhruba na 60 minut na 180 stupňů. Občas přelijeme maso výpekem
k masu doporučuji bramborovou přílohu a čerstvý zeleninový salát
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko