Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Vepřová pečeně na zázvoru
výsledkem receptu je šavnatý kus vepřové pečeně, s jemnou příchutí zázvoru a opečené cibulky
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
11 let
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
1 hodina 10 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
1
kilogram
vepřová pečeně
2-3
kus
cibule
3
lžíce
vepřové sádlo
1
lžíce
zázvor mletý
1-2
lžička
kmín drcený
min 1/2
lžička
sůl
min 1
špetka
pepř černý drcený
2
hrnek
voda
Sdílejte recept
Facebook
Postup
oloupeme a nakrájíme si cibuli
ve větším hrnci si rozpálíme sádlo a přidáme k němu cibuli. Zamícháme a smažíme dohněda
vepřovou pečeni v celku omyjeme, osušíme. Důkladně ji posypeme zázvorem, kmínem, solí a pepřem. Vše vmasírujeme do masa
pokud už máme cibuli osmaženou dohněda, tak k ní přidáme maso
maso osmažíme ze všech stran, aby se nám zatáhlo a bylo uvnitř šavnaté
osmažené maso vyndáme z hrnce. Do hrnce nalijeme vodu a vařečkou promícháme pěkně ode dna, abychom dostali do vody výpeky
do pekáčku vložíme maso a přelijeme ho vodou s cibulí
dáme péct do trouby zhruba na 60 minut na 180 stupňů. Občas přelijeme maso výpekem
k masu doporučuji bramborovou přílohu a čerstvý zeleninový salát
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Maso
/
Jatečné maso
Způsob přípravy:
smažení, pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Muffiny s hruškami
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Ananasová buchta z plechovky
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
close