Pracuji...
close

Kančí guláš

k tomuto receptu jsem se dostal díky tombole, ve které jsem vyhrál kousek kančího. Zvěřina je skvělá věc, hlavně s vínem, jalovcem, atd. Nechápu, proč někomu zvěřina smrdí :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 2 hodiny
Ingredience
obecně
50 gram špek
3 stroužek česnek
1 lžička tymián
1 lžička rozmarýn
6 kus cibule
5 lžíce rum
2 lžíce povidla
300 mililitr víno červené
1 lžíce kmín drcený
min 1 špetka sůl
2 kus jalovec
na zahuštění
2 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
očistíme a nakrájíme si cibuli
ve větším hrnci si rozpálíme sádlo a přidáme cibuli. Smažíme na středním plameni
až nám začne cibulka hnědnout, tak přisypeme kmín a zamícháme. Smažíme dále
během smažení cibulky si připravíme a nakrájíme maso (pozn. maso není na fotce ingrediencí)
cibulku smažíme hodně dohněda. Nebojte se toho jinak guláš nebude mít svoji chuť
k osmažené cibulce přidáme nakrájené maso a zamícháme. Maso smažíme zhruba 10 minut. Občas promícháme
k osmaženému masu přihodíme na kostičky pokrájený špek a chvilku smažíme
přihodíme pokrájený česnek a zamícháme
přidáme protlak a důkladně zamícháme. Minutku smažíme
přilijeme hovězí vývar (voda + ztuhlý vývar)
přilijeme červené víno
přilijeme rum
přidáme povidla
přidáme brusinkovou marmeládu
a nakonec přidáme koření (jalovec, bobkový list, nové koření). Přisypeme i černý drcený pepř dle chuti, tymián a rozmarýn. Solit budeme až na konci. Koření jsem dal do omáčky v čajovém sypátku, abych ho na konci nemusel lovit z omáčky, jelikož se nebude cedit.
důkladně vše zamícháme a pod pokličkou vaříme cca 1,5 hodiny. Samozřejmě čím déle, tím lépe :-) Občas promícháme a dolijeme vodou nebo vývarem
během vaření si můžeme udělat máslovou jíšku, se kterou na konci zahustíme omáčku. Do omáčky samozřejmě nepoužijte všechnu jíšku, záleží jakou bude mít omáčka konzistenci. Omáčku i na konci dosolíme, dopepříme
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...