Načítání...
close

Kančí guláš

k tomuto receptu jsem se dostal díky tombole, ve které jsem vyhrál kousek kančího. Zvěřina je skvělá věc, hlavně s vínem, jalovcem, atd. Nechápu, proč někomu zvěřina smrdí :-)
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 2 hodiny
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Ingredience
obecně
50 gram špek
3 stroužek česnek
1 lžička tymián
1 lžička rozmarýn
6 kus cibule
5 lžíce rum
2 lžíce povidla
300 mililitr víno červené
1 lžíce kmín drcený
min 1 špetka sůl
2 kus jalovec
na zahuštění
2 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
očistíme a nakrájíme si cibuli
ve větším hrnci si rozpálíme sádlo a přidáme cibuli. Smažíme na středním plameni
až nám začne cibulka hnědnout, tak přisypeme kmín a zamícháme. Smažíme dále
během smažení cibulky si připravíme a nakrájíme maso (pozn. maso není na fotce ingrediencí)
cibulku smažíme hodně dohněda. Nebojte se toho jinak guláš nebude mít svoji chuť
k osmažené cibulce přidáme nakrájené maso a zamícháme. Maso smažíme zhruba 10 minut. Občas promícháme
k osmaženému masu přihodíme na kostičky pokrájený špek a chvilku smažíme
přihodíme pokrájený česnek a zamícháme
přidáme protlak a důkladně zamícháme. Minutku smažíme
přilijeme hovězí vývar (voda + ztuhlý vývar)
přilijeme červené víno
přilijeme rum
přidáme povidla
přidáme brusinkovou marmeládu
a nakonec přidáme koření (jalovec, bobkový list, nové koření). Přisypeme i černý drcený pepř dle chuti, tymián a rozmarýn. Solit budeme až na konci. Koření jsem dal do omáčky v čajovém sypátku, abych ho na konci nemusel lovit z omáčky, jelikož se nebude cedit.
důkladně vše zamícháme a pod pokličkou vaříme cca 1,5 hodiny. Samozřejmě čím déle, tím lépe :-) Občas promícháme a dolijeme vodou nebo vývarem
během vaření si můžeme udělat máslovou jíšku, se kterou na konci zahustíme omáčku. Do omáčky samozřejmě nepoužijte všechnu jíšku, záleží jakou bude mít omáčka konzistenci. Omáčku i na konci dosolíme, dopepříme
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko