X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Domácí jahodová zmrzlina

Načítám...
blíží se léto a proto jsem dostal chuť na pořádnou zmrzlinu. Kupované jahody nejsou sice tak chuťově výrazné jako ty ze zahrádky, ale lepší nežli nic :-)
Příprava 30 minut
Vaření 600 minut
Pracnost: Recept zvládne každý, ale chce to trošku snahy
Kategorie: Sladké / Zmrzlina
Druh přípravy: míchání, šlehání
Typ chodu: dezert
Původ: Česko

Ingredience

obecně
cukr moučka 100 g
jahody 500 g
med 1 lžíce
mléko plnotučné 250 ml
smetana 33% 1 kelímek
vejce 2 ks

Postup

dáme si na plotnu ohřát mléko. Zahřejeme zhruba pod teplotu varu (cca 90 stupňů)
z vajec si oddělíme žloutky a dáme je do větší mísy
ke žloutkům přisypeme moučkový cukr
cukr se žloutky důkladně zamícháme
ke směsi přilijeme za stálého míchání horké mléko. Důkladně zamícháme. Tímto se nám žloutky tepelně opracují
přidáme med a důkladně zamícháme
ušlehejte si šlehačku
přidejte šlehačku do mísy a zamíchejte
omyjeme a očistíme si jahody a dáme do mixéru
z jahod umixujeme dřeň. V této fázi lákavou dřeň nevypijte :-)
jahodovou dřeň přilijte do mísy a zamíchejte. Samozřejmě kdo má více jahod, tak šup tam s nimi. Nic tím nezkazíte
mícháním Vám vznikne dobrý jahodový koktejl
nalijte koktejl do nějaké nádoby, nejlépe plechové, která bude v mrazáku lépe vodit teplo (zimu). Jelikož jsem plechovou nádobu neměl, tak jsem to nalil do obyčejné platové mísy, ale účel to samozřejmě splnilo
uložte zmrzlinu do mrazáku. Zhruba každou hodinu se snažte zmrzlinou zamíchat (dokud zmrzlina nezmrzne), jinak by se nám jednotlivé složky zmrzliny mohli oddělit.
podávejte nejlépe druhý den
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
Facebook
Twitter