Pracuji...
close

Domácí jahodová zmrzlina

blíží se léto a proto jsem dostal chuť na pořádnou zmrzlinu. Kupované jahody nejsou sice tak chuťově výrazné jako ty ze zahrádky, ale lepší nežli nic :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 hodin
Ingredience
obecně
1 lžíce med
1 kelímek smetana 33%
2 kus vejce
500 gram jahody
Sdílejte recept
Postup
dáme si na plotnu ohřát mléko. Zahřejeme zhruba pod teplotu varu (cca 90 stupňů)
z vajec si oddělíme žloutky a dáme je do větší mísy
ke žloutkům přisypeme moučkový cukr
cukr se žloutky důkladně zamícháme
ke směsi přilijeme za stálého míchání horké mléko. Důkladně zamícháme. Tímto se nám žloutky tepelně opracují
přidáme med a důkladně zamícháme
ušlehejte si šlehačku
přidejte šlehačku do mísy a zamíchejte
omyjeme a očistíme si jahody a dáme do mixéru
z jahod umixujeme dřeň. V této fázi lákavou dřeň nevypijte :-)
jahodovou dřeň přilijte do mísy a zamíchejte. Samozřejmě kdo má více jahod, tak šup tam s nimi. Nic tím nezkazíte
mícháním Vám vznikne dobrý jahodový koktejl
nalijte koktejl do nějaké nádoby, nejlépe plechové, která bude v mrazáku lépe vodit teplo (zimu). Jelikož jsem plechovou nádobu neměl, tak jsem to nalil do obyčejné platové mísy, ale účel to samozřejmě splnilo
uložte zmrzlinu do mrazáku. Zhruba každou hodinu se snažte zmrzlinou zamíchat (dokud zmrzlina nezmrzne), jinak by se nám jednotlivé složky zmrzliny mohli oddělit.
podávejte nejlépe druhý den
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
míchání, šlehání
Typ chodu:
dezert
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Na internetu mě recept hned zaujal, i když jsem si nedokázal představit jeho chuť. Musím říct, že vý...
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...
Luxusní kombinace kakaového piškotu, tvarohového krému a čokoládové polevy.
Máslové kuře patří mezi moje nejoblíbenější recepty na této planetě. Pikantní a zároveň jemná omáčka...
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...