Načítání...
X
„ nebojte se něco dobrého uvařit "
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Domácí jahodová zmrzlina | Recept

blíží se léto a proto jsem dostal chuť na pořádnou zmrzlinu. Kupované jahody nejsou sice tak chuťově výrazné jako ty ze zahrádky, ale lepší nežli nic :-)
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 hodin
Boublas
Autor receptu
Ingredience
obecně
cukr moučka 100 gram
med 1 lžíce
smetana 33% 1 kelímek
mléko plnotučné 250 mililitr
vejce 2 kus
jahody 500 gram
Další informace
Pracnost: Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy: míchání, šlehání
Typ chodu: dezert
Původ: Česko
Postup
Krok 1
dáme si na plotnu ohřát mléko. Zahřejeme zhruba pod teplotu varu (cca 90 stupňů)
Krok 2
z vajec si oddělíme žloutky a dáme je do větší mísy
Krok 3
ke žloutkům přisypeme moučkový cukr
Krok 4
cukr se žloutky důkladně zamícháme
Krok 5
ke směsi přilijeme za stálého míchání horké mléko. Důkladně zamícháme. Tímto se nám žloutky tepelně opracují
Krok 6
přidáme med a důkladně zamícháme
Krok 7
ušlehejte si šlehačku
Krok 8
přidejte šlehačku do mísy a zamíchejte
Krok 9
omyjeme a očistíme si jahody a dáme do mixéru
Krok 10
z jahod umixujeme dřeň. V této fázi lákavou dřeň nevypijte :-)
Krok 11
jahodovou dřeň přilijte do mísy a zamíchejte. Samozřejmě kdo má více jahod, tak šup tam s nimi. Nic tím nezkazíte
Krok 12
mícháním Vám vznikne dobrý jahodový koktejl
Krok 13
nalijte koktejl do nějaké nádoby, nejlépe plechové, která bude v mrazáku lépe vodit teplo (zimu). Jelikož jsem plechovou nádobu neměl, tak jsem to nalil do obyčejné platové mísy, ale účel to samozřejmě splnilo
Krok 14
uložte zmrzlinu do mrazáku. Zhruba každou hodinu se snažte zmrzlinou zamíchat (dokud zmrzlina nezmrzne), jinak by se nám jednotlivé složky zmrzliny mohli oddělit.
Krok 15
podávejte nejlépe druhý den
Sdílejte recept