Načítání...
close

Štěpánská hovězí pečeně

Základem chuti u této omáčky je špek, a proto doporučuji koupit kvalitní špek od řezníka, jinak Vám omáčka nebude moc chutnat
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 2 hodiny 30 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Ingredience
podle chuti
1 lžíce máslo
obloha
2 kus vejce
Sdílejte recept
Postup
ze špeku si odřízneme pár špalíčků, kterými prošpikujeme maso
maso důkladně osolíme a opepříme z obou stran
do hrnce dáme rozpálit sádlo a přidáme maso
než se nám maso osmaží, tak si zatím můžeme nakrájet cibuli
maso osmažíme z obou stran dohněda
dohněda osmažené maso vyjmeme z hrnce
do hrnce k výpeku přisypeme cibuli a zamícháme
cibuli smažíme dohněda
ke hnědé cibuli přidáme na kostičky nakrájený zbytek špeku. Zamícháme a chvilku smažíme
přidáme divoké koření (bobkový list, nové koření, černý pepř celý) a zamícháme
přisypeme mouku a důkladně zamícháme. Minutku smažíme
vrátíme maso zpátky do hrnce, přilijeme vývar, můžeme ode dna zamíchat/vyškrabat výpečky, přiklopíme a na mírném ohni vaříme pod poklicí alespoň 2 hodiny. Občas dolijeme trochu vody. Během vaření masa si můžeme uvařit 2 vejce natvrdo
po dvou hodinách vyndáme maso z omáčky
maso nakrájíme na plátky. Krájejte kolmo ke svalovým vláknům
omáčku zcedíme přes cedník, dohustíme, dosolíme, dopepříme.
omáčku podáváme s houskovým knedlíkem, masem a nakrájeným vařeným vejcem
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko