Pracuji...
close

Štěpánská hovězí pečeně

Základem chuti u této omáčky je špek, a proto doporučuji koupit kvalitní špek od řezníka, jinak Vám omáčka nebude moc chutnat
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 2 hodiny 30 minut
Ingredience
podle chuti
1 lžíce máslo
obloha
2 kus vejce
Sdílejte recept
Postup
ze špeku si odřízneme pár špalíčků, kterými prošpikujeme maso
maso důkladně osolíme a opepříme z obou stran
do hrnce dáme rozpálit sádlo a přidáme maso
než se nám maso osmaží, tak si zatím můžeme nakrájet cibuli
maso osmažíme z obou stran dohněda
dohněda osmažené maso vyjmeme z hrnce
do hrnce k výpeku přisypeme cibuli a zamícháme
cibuli smažíme dohněda
ke hnědé cibuli přidáme na kostičky nakrájený zbytek špeku. Zamícháme a chvilku smažíme
přidáme divoké koření (bobkový list, nové koření, černý pepř celý) a zamícháme
přisypeme mouku a důkladně zamícháme. Minutku smažíme
vrátíme maso zpátky do hrnce, přilijeme vývar, můžeme ode dna zamíchat/vyškrabat výpečky, přiklopíme a na mírném ohni vaříme pod poklicí alespoň 2 hodiny. Občas dolijeme trochu vody. Během vaření masa si můžeme uvařit 2 vejce natvrdo
po dvou hodinách vyndáme maso z omáčky
maso nakrájíme na plátky. Krájejte kolmo ke svalovým vláknům
omáčku zcedíme přes cedník, dohustíme, dosolíme, dopepříme.
omáčku podáváme s houskovým knedlíkem, masem a nakrájeným vařeným vejcem
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...