Uvařsisám.cz

nebojte se něco dobrého uvařit
Dnes je 15.11.2018 a svátek má Leopold

Štěpánská hovězí pečeně

„Základem chuti u této omáčky je špek, a proto doporučuji koupit kvalitní špek od řezníka, jinak Vám omáčka nebude moc chutnat “
Způsob přípravy: smažení, vaření,
Typ chodu: oběd,
Původ receptu: Česko,
Příprava
15
minut
Vaření
150
minut
Ingredience
obecně
podle chuti
obloha
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
ze špeku si odřízneme pár špalíčků, kterými prošpikujeme maso
2. krok
maso důkladně osolíme a opepříme z obou stran
3. krok
do hrnce dáme rozpálit sádlo a přidáme maso
4. krok
než se nám maso osmaží, tak si zatím můžeme nakrájet cibuli
5. krok
maso osmažíme z obou stran dohněda
6. krok
dohněda osmažené maso vyjmeme z hrnce
7. krok
do hrnce k výpeku přisypeme cibuli a zamícháme
8. krok
cibuli smažíme dohněda
9. krok
ke hnědé cibuli přidáme na kostičky nakrájený zbytek špeku. Zamícháme a chvilku smažíme
10. krok
přidáme divoké koření (bobkový list, nové koření, černý pepř celý) a zamícháme
11. krok
přisypeme mouku a důkladně zamícháme. Minutku smažíme
12. krok
vrátíme maso zpátky do hrnce, přilijeme vývar, můžeme ode dna zamíchat/vyškrabat výpečky, přiklopíme a na mírném ohni vaříme pod poklicí alespoň 2 hodiny. Občas dolijeme trochu vody. Během vaření masa si můžeme uvařit 2 vejce natvrdo
13. krok
po dvou hodinách vyndáme maso z omáčky
14. krok
maso nakrájíme na plátky. Krájejte kolmo ke svalovým vláknům
15. krok
omáčku zcedíme přes cedník, dohustíme, dosolíme, dopepříme.
16. krok
omáčku podáváme s houskovým knedlíkem, masem a nakrájeným vařeným vejcem
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku