Načítání...
close

Makovec

poctivý český makovec je jedna z mých nejoblíbenějších buchet. Nešetřete s mákem a budete si čvachtat.
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Ingredience
na vysypání
1 lžíce mouka hrubá
na vymazání
1 lžička máslo
Sdílejte recept
Postup
těsto budeme připravovat ve dvou mísách. Do jedné mísy si nasypejte mák, mouku a kypřící prášek
vše důkladně promíchejte
ve druhé míse utřete cukr a změklé máslo. Potom přidáte všechny vejce a důkladně promícháte
k vaječné směsi přidejte sypkou směs
důkladně vše zamíchejte
ohřejte si mléko (aby bylo vlažné) a přilijte ho k těstu
důkladně zamíchejte
připravte si pekáček. Vymažte ho máslem a vysypte hrubou moukou
vylijte rovnoměrně do pekáčku směs
pečte v předehřáté troubě cca 40 minut. Pomocí špejle můžete kontrolovat vnitřek makovce, jestli je hotový. Pečte na 160 stupňů. Těsto při pečení zvětší svůj objem zhruba dvojnásobně. Já jsem pekl ve středně velkém pekáčku a měl jsem makovec dost vysoký (což mam rád), ale myslím si, že v klasicky velkém pekáči by výška po upečení byla dostačující
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Sladké / Buchty
Způsob přípravy:
míchání, pečení
Typ chodu:
dezert
Původ:
Česko