Pracuji...
close

Listový závin se sýrem

Jednoduchý závin, který každá návštěva ocení.
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
1 balíček těsto listové
Sdílejte recept
Postup
Nejprve si nahrubo nakrájíme cibuli, kterou pak na sádle osmahneme dozlatova.
Mezitím si v míse rozmačkáme sýry, poté je smícháme se zakysanou smetanou a utřeným česnekem.
Rozklepneme si vejce, zamícháme a dvě třetiny přidáme do mísy k sýrům. Opět promícháme.
Rozválíme si těsto, na které rozprostřeme anglickou slaninu.
Na slaninu rozmažeme sýrovou směs.
A nakonec přidáme osmaženou cibulku.
Závin zabalíme a potřeme zbylým vejcem.
Nakonec závin posypeme sezamovými semínky.
Veškerou náplň rozděluji na třetiny a dělám celkem tři záviny.
Pečeme dozlatova přibližně 20 minut při 180 stupnu
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
plnění, smažení, pečení
Typ chodu:
předkrm
Příležitost:
oslava, k televizi, k pivu
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...