Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Listový závin se sýrem
Jednoduchý závin, který každá návštěva ocení.
Kuchař:
buellin
Stáří receptu:
13 let
Doba přípravy:
40 minut
Doba vaření:
30 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
1
balíček
těsto listové
náplň
200
gram
anglická slanina
2
kus
cibule
3
stroužek
česnek
1
kelímek
smetana zakysaná
1
kus
vejce
180
gram
sýr tavený
1
hrst
semínka sezamová
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Nejprve si nahrubo nakrájíme cibuli, kterou pak na sádle osmahneme dozlatova.
Mezitím si v míse rozmačkáme sýry, poté je smícháme se zakysanou smetanou a utřeným česnekem.
Rozklepneme si vejce, zamícháme a dvě třetiny přidáme do mísy k sýrům. Opět promícháme.
Rozválíme si těsto, na které rozprostřeme anglickou slaninu.
Na slaninu rozmažeme sýrovou směs.
A nakonec přidáme osmaženou cibulku.
Závin zabalíme a potřeme zbylým vejcem.
Nakonec závin posypeme sezamovými semínky.
Veškerou náplň rozděluji na třetiny a dělám celkem tři záviny.
Pečeme dozlatova přibližně 20 minut při 180 stupnu
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Pečivo
/
Ostatní pečivo
Způsob přípravy:
plnění, smažení, pečení
Typ chodu:
předkrm
Příležitost:
oslava, k televizi, k pivu
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Salát z rukoly a červené řepy
Svěží kombinace skvělých chutí. Výborné k večeří. Jako přílohu bych zvolil lehce opečený toust.
Hranolkové krokety z bramborové kaše
Zbyla Vám bramborová kaše a nevíte co s ní? Tohle je jeden z receptů, jak ji spotřebovat a ještě si ...
Čokoládová buchta ze zakysané smetany
Jednoduchá buchta typu smíchat ingredience a upéct. Nečekejte nějakou estetickou krásně vypadající b...
Žampionový salát s paprikou
Výborná delikatesa, která je lehká na přípravu. Nejtěžší je počkat na vychladnutí salátu v lednici. ...
Pomazánka z vepřové konzervy
Nejdřív jsem chtěl tu konzervu sníst samotnou, ale pak jsem si říkal, že si to trošku vylepším.
Okurkové nudle
Rychlá letní večeře z čerstvých surovin z Vaší zahrádky. Můžete použít i jako přílohu ke grilovanému...
Zapečené housky se zeleninou a bylinkami
Rychlý a jednoduchý recept s čerstvou zeleninou pro teplé letní večery.
Vepřová krkovice na černém pivě
Jídlo je trošku časově náročnější, ale příprava je snadná. Rustikální pokrm, vhodný pro větší počet ...
close