Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Listový závin se sýrem
Jednoduchý závin, který každá návštěva ocení.
Kuchař:
buellin
Stáří receptu:
11 let
Doba přípravy:
40 minut
Doba vaření:
30 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
1
balíček
těsto listové
náplň
200
gram
anglická slanina
2
kus
cibule
3
stroužek
česnek
1
kelímek
smetana zakysaná
1
kus
vejce
180
gram
sýr tavený
1
hrst
semínka sezamová
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Nejprve si nahrubo nakrájíme cibuli, kterou pak na sádle osmahneme dozlatova.
Mezitím si v míse rozmačkáme sýry, poté je smícháme se zakysanou smetanou a utřeným česnekem.
Rozklepneme si vejce, zamícháme a dvě třetiny přidáme do mísy k sýrům. Opět promícháme.
Rozválíme si těsto, na které rozprostřeme anglickou slaninu.
Na slaninu rozmažeme sýrovou směs.
A nakonec přidáme osmaženou cibulku.
Závin zabalíme a potřeme zbylým vejcem.
Nakonec závin posypeme sezamovými semínky.
Veškerou náplň rozděluji na třetiny a dělám celkem tři záviny.
Pečeme dozlatova přibližně 20 minut při 180 stupnu
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Pečivo
/
Ostatní pečivo
Způsob přípravy:
plnění, smažení, pečení
Typ chodu:
předkrm
Příležitost:
oslava, k televizi, k pivu
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Sýrové krekry
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Tvarohové šátečky
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.
close