nejdříve začneme tím, že si nakrájíme cibulku. Samotná syrová cibule by nám moc chuti nedala a proto si ji osmažíme
cibulku smažíme na másle za občasného míchání do polohněda. Po usmažení necháme vychladnout
2 vejce si uvaříme natvrdo. Z dalšího vejce si oddělte bílek a žloutek (bílek použijeme nakonec na pomazání sekaný, žloutek záhy použijeme do masové směsi)
nakrájíme si česnek nadrobno (před krájením bouchneme česnek přes nůž, aby pustil chuť a šávu)
připravíme si větší mísu, do které připravíme masovou směs. Do mísy dáme obě mletá masa (vepřové, uzené). Vepřové maso jsem si umlel doma v sekáčku (z vepřové pečeně). Uzené maso jsem si umlel z uzené vepřové krkovičky. Dále do mísy přidáme nakrájený česnek, jedno syrové vejce + žloutek, nadrobno pokrájené rohlíky, osmaženou cibulku, pepř, sůl a majoránku
důkladně zamícháme, nejlépe rukou. Během míchání přisypáváme strouhanku. Směs by měla být hutná, ne moc vlhká (aby se s ní dobře pracovalo)
připravíme si větší prkénko a posypeme ho trochou strouhanky. Rozprostřeme na něj masovou směs do tvaru obdélníku, cca 2 cm tlustého (nechte směs aspoň 5 minut odstát, trošku vyschne a bude se s ním lépe pracovat)
nakrájíme si uzenou krkovičku na malé kostky
na masovou směs rozprostřeme kostičky uzeného a trošku ho do směsi vtlačíme, ale ne moc
dále si nakrájíme nadrobno pažitku a petrželovou na. Uvařená vejce natvrdo si nakrájíme na plátky. Vše rozprostřeme na masovou směs
nakonec na masovou směs přidáme pokrájenou kyselou kapii
teï přijde to nejtěžší. Musíme sekanou zabalit. Musíte to dělat pomalu a opatrně, aby se Vám směs netrhala. Snažte se směs rolovat na podélné straně na všech místech. Při rolování můžete seshora směs trochu stlačovat. Zarolovanou sekanou zacelíme (hlavně z boků)
sekanou opatrně vložíme do máslem vymazaného pekáčku
sekanou pomažeme vaječným bílkem
dáme péct do vyhřáté trouby zhruba na hodinu ( já jsem pekl 50 minut, vypnul troubu a nechal 10 minut dojít). Pečeme na 180 stupňů. Zhruba po 20ti minutách pečení přilijeme do pekáčku trochu vody
hotovou sekanou vyndáme z trouby a necháme chvilku odpočinout. Poté nakrájíme