X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Cizrna na italský způsob

Načítám...
U tohoto receptu jsem trochu improvizoval. Recept je pro milovníky luštěnin a konkrétně cizrny. Uvařeno z ingrediencí (zbytků), co jsem našel v ledničce :-) Místo cizrny lze přidat těstoviny
Příprava 10 minut
Vaření 90 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Luštěniny / Cizrna
Druh přípravy: vaření, smažení
Typ chodu: oběd, večeře
Původ: Česko, Itálie

Ingredience

Postup

cizrnu dáme do vody a přivedeme k varu. Nesolíme. Vaříme, dokud nebude cizrna měkká. To bude trvat zhruba minimálně hodinu. Pokud by jste chtěli dobu vaření zkrátit, museli by jste cizrnu na několik hodin namočit do studené vody, nejlépe přes noc.
Když nám začne cizrna měknout (cca po 50 minutách vaření, pokud nebyla předem namočená), tak začneme připravovat směs na pánvi. Nakrájíme si zeleninu na malé kousky (cibule, mrkev a celer)
na rozehřátou pánev dáme máslo a přihodíme nakrájenou zeleninu. Za občasného míchání smažíme
až nám začne zelenina hnědnout, tak přidáme nakrájený česnek. Pár minut za občasného míchání smažíme
přidáme protlak, smažíme, mícháme. Smažíme 2-3 minutky
přilijeme vývar, zamícháme a přivedeme opět k varu. Přidáme pepř
měkkou cizrnu si zcedíme
přidáme cizrnu k omáčce a zamícháme
nakrájíme si šunkový salám na malé kousky a nastrouháme si parmazán (nepoužívejte eidam, jelikož se vám nerozpustí v omáčce a o chuti ani nemluvím)
do pánve přidáme salám a zamícháme (samozřejmě, kdo má uzený, tak přidá uzený :-), a nebo nějakou dobrou slaninu )
přidáme parmazán a nadrobno nakrájenou petrželovou na. Zamícháme a vypneme plotnu. Necháme dobublat a máme hotovo. Můžete dosolit, ale vývar a parmazán osolí jídlo dostatečně
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
Facebook
Twitter