Pracuji...
close

Cizrna na italský způsob

U tohoto receptu jsem trochu improvizoval. Recept je pro milovníky luštěnin a konkrétně cizrny. Uvařeno z ingrediencí (zbytků), co jsem našel v ledničce :-) Místo cizrny lze přidat těstoviny
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 1 hodina 30 minut
Ingredience
obecně
250 gram cizrna
1 kus cibule
1 lžíce parmazán
10 dekagram šunkový salám
1 kus mrkev
2-3 stroužek česnek
2-3 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
cizrnu dáme do vody a přivedeme k varu. Nesolíme. Vaříme, dokud nebude cizrna měkká. To bude trvat zhruba minimálně hodinu. Pokud by jste chtěli dobu vaření zkrátit, museli by jste cizrnu na několik hodin namočit do studené vody, nejlépe přes noc.
Když nám začne cizrna měknout (cca po 50 minutách vaření, pokud nebyla předem namočená), tak začneme připravovat směs na pánvi. Nakrájíme si zeleninu na malé kousky (cibule, mrkev a celer)
na rozehřátou pánev dáme máslo a přihodíme nakrájenou zeleninu. Za občasného míchání smažíme
až nám začne zelenina hnědnout, tak přidáme nakrájený česnek. Pár minut za občasného míchání smažíme
přidáme protlak, smažíme, mícháme. Smažíme 2-3 minutky
přilijeme vývar, zamícháme a přivedeme opět k varu. Přidáme pepř
měkkou cizrnu si zcedíme
přidáme cizrnu k omáčce a zamícháme
nakrájíme si šunkový salám na malé kousky a nastrouháme si parmazán (nepoužívejte eidam, jelikož se vám nerozpustí v omáčce a o chuti ani nemluvím)
do pánve přidáme salám a zamícháme (samozřejmě, kdo má uzený, tak přidá uzený :-), a nebo nějakou dobrou slaninu )
přidáme parmazán a nadrobno nakrájenou petrželovou na. Zamícháme a vypneme plotnu. Necháme dobublat a máme hotovo. Můžete dosolit, ale vývar a parmazán osolí jídlo dostatečně
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření, smažení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko, Itálie
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Miluju tuhle kombinaci. Je to takovej ten recept, kde pořád chodíte kolem zapékací mísy a uždibujete...
Dělal jsem poprvé a nedělal jsem naposled. Dětem moc chutnalo, až jsem jim to musel brát od huby :-)
Nadýchaná rychlá buchta, do které lze použít mimo třešní i jiné ovoce (jahody, borůvky...).
Pokud na zahrádce pěstujete základní suroviny jako je mrkev, celer, paprika, a pod., tak tento recep...
Asi už si bulky na hambáče kupovat nebudu :-)
Relativně rychlý a jednoduchý recept na skvělé kari. Ke sladkému kari doporučuji indický chléb naan.
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...