Pracuji...
close

Cizrna na italský způsob

U tohoto receptu jsem trochu improvizoval. Recept je pro milovníky luštěnin a konkrétně cizrny. Uvařeno z ingrediencí (zbytků), co jsem našel v ledničce :-) Místo cizrny lze přidat těstoviny
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 1 hodina 30 minut
Ingredience
obecně
250 gram cizrna
1 kus cibule
1 lžíce parmazán
10 dekagram šunkový salám
1 kus mrkev
2-3 stroužek česnek
2-3 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
cizrnu dáme do vody a přivedeme k varu. Nesolíme. Vaříme, dokud nebude cizrna měkká. To bude trvat zhruba minimálně hodinu. Pokud by jste chtěli dobu vaření zkrátit, museli by jste cizrnu na několik hodin namočit do studené vody, nejlépe přes noc.
Když nám začne cizrna měknout (cca po 50 minutách vaření, pokud nebyla předem namočená), tak začneme připravovat směs na pánvi. Nakrájíme si zeleninu na malé kousky (cibule, mrkev a celer)
na rozehřátou pánev dáme máslo a přihodíme nakrájenou zeleninu. Za občasného míchání smažíme
až nám začne zelenina hnědnout, tak přidáme nakrájený česnek. Pár minut za občasného míchání smažíme
přidáme protlak, smažíme, mícháme. Smažíme 2-3 minutky
přilijeme vývar, zamícháme a přivedeme opět k varu. Přidáme pepř
měkkou cizrnu si zcedíme
přidáme cizrnu k omáčce a zamícháme
nakrájíme si šunkový salám na malé kousky a nastrouháme si parmazán (nepoužívejte eidam, jelikož se vám nerozpustí v omáčce a o chuti ani nemluvím)
do pánve přidáme salám a zamícháme (samozřejmě, kdo má uzený, tak přidá uzený :-), a nebo nějakou dobrou slaninu )
přidáme parmazán a nadrobno nakrájenou petrželovou na. Zamícháme a vypneme plotnu. Necháme dobublat a máme hotovo. Můžete dosolit, ale vývar a parmazán osolí jídlo dostatečně
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření, smažení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko, Itálie
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...