Pracuji...
close

Dušená vepřová plec v mrkvi

Jedno z mých oblíbených jídel. Ve škole nám tuto mrkev dělali hodně sladkou, což mi moc chutnalo. Trošku jsem recept vylepšil a udělal ho více pikantním.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 1 hodina 10 minut
Ingredience
obecně
700 gram mrkev
2-3 kus cibule
4 lžíce máslo
2-3 stroužek česnek
1 lžička kmín drcený
1 lžička kari
1/2 kus citron
0-1 lžička sůl
Sdílejte recept
Postup
nakrájíme si cibuli
do většího hrnce si dáme rozpálit máslo a přidáme k němu cibuli. Zamícháme a smažíme dohněda
mezitím si nakrájíme maso na malé kousky
až nám začne cibulka hnědnout, tak přihodíme kmín a zamícháme. Kmín nám cibulku krásně provoní
nebojte se cibulku osmažit více dohněda. Dodá pak jídlu skvělou chuť, stejně jako když se dělá guláš.
k cibulce přihodíme maso, důkladně zamícháme a smažíme zprudka, aby se maso zatáhlo
mezitím si nakrájíme mrkev na kolečka a česnek nadrobno
až bude maso dobře opečené, tak k němu přihodíme mrkev a česnek. Zamícháme a chvilku smažíme
přilijeme vývar a zamícháme
přisypeme kari, pepř a zamícháme
dáme vařit pod pokličku zhruba na 50 minut na středním plameni
mezitím si připravíme mouku na zahuštění. Nasypeme mouku do skleničky a přilijeme teplou vodu. Důkladně zamícháme vidličkou nebo metličkou. Kdo chce, tak si udělá máslovou jíšku
až budou maso a mrkev měkký, tak sundáme pokličku a zredukujeme trošku tekutinu vařením. Potom přilijeme trošku směsi z mouky, zamícháme a přivedeme k varu. Přilijte nejdříve málo, vařte a podle toho, jak se vám to bude zdát husté, tak přilijte další. Pořád vařte
až mouku trochu povaříte, tak přilijte šávu z citronu, zamíchejte a ještě chvilku povařte. Dosolíme, dosladíme dle chuti
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, dušení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.