Načítání...
close

Dušená vepřová plec v mrkvi

Jedno z mých oblíbených jídel. Ve škole nám tuto mrkev dělali hodně sladkou, což mi moc chutnalo. Trošku jsem recept vylepšil a udělal ho více pikantním.
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 1 hodina 10 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Ingredience
obecně
700 gram mrkev
2-3 kus cibule
4 lžíce máslo
2-3 stroužek česnek
1 lžička kmín drcený
1 lžička kari
1/2 kus citron
0-1 lžička sůl
Sdílejte recept
Postup
nakrájíme si cibuli
do většího hrnce si dáme rozpálit máslo a přidáme k němu cibuli. Zamícháme a smažíme dohněda
mezitím si nakrájíme maso na malé kousky
až nám začne cibulka hnědnout, tak přihodíme kmín a zamícháme. Kmín nám cibulku krásně provoní
nebojte se cibulku osmažit více dohněda. Dodá pak jídlu skvělou chuť, stejně jako když se dělá guláš.
k cibulce přihodíme maso, důkladně zamícháme a smažíme zprudka, aby se maso zatáhlo
mezitím si nakrájíme mrkev na kolečka a česnek nadrobno
až bude maso dobře opečené, tak k němu přihodíme mrkev a česnek. Zamícháme a chvilku smažíme
přilijeme vývar a zamícháme
přisypeme kari, pepř a zamícháme
dáme vařit pod pokličku zhruba na 50 minut na středním plameni
mezitím si připravíme mouku na zahuštění. Nasypeme mouku do skleničky a přilijeme teplou vodu. Důkladně zamícháme vidličkou nebo metličkou. Kdo chce, tak si udělá máslovou jíšku
až budou maso a mrkev měkký, tak sundáme pokličku a zredukujeme trošku tekutinu vařením. Potom přilijeme trošku směsi z mouky, zamícháme a přivedeme k varu. Přilijte nejdříve málo, vařte a podle toho, jak se vám to bude zdát husté, tak přilijte další. Pořád vařte
až mouku trochu povaříte, tak přilijte šávu z citronu, zamíchejte a ještě chvilku povařte. Dosolíme, dosladíme dle chuti
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, dušení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko