Pracuji...
close

Rajská omáčka 2

tento recept je jednoduchý, poctivý a vynikající, ale doporučuji si k němu připravit poctivý hovězí vývar, na jehož recept se můžete podívat v záložce související recepty
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
na zahuštění
Sdílejte recept
Postup
k této rajské omáčce jsem si uvařil hovězí kýtu a vzniklý vývar jsem použil do omáčky. Doporučuji to samé, jelikož vývar dodá omáčce nezaměnitelnou chuť. Recept na hovězí maso a vývar naleznete v záložce související recepty
nakrájíme si cibuli
do hrnce dáme rozpálit sádlo a přidáme k němu cibuli. Zamícháme a smažíme dohněda
cibulka musí být hnědá, dodá tak omáčce výraznou chuť a barvu
ke zhnědlé cibulce přidáme protlak. Za stálého míchání minutku opečeme
přisypeme mouku, raději méně, popřípadě později dosypeme. Důkladně zamícháme. Jelikož se omáčka bude ještě cedit, tak nevadí, že mouku nasypeme přímo do omáčky. V přeceděné omáčce žmolky nebudou. Samozřejmě kdo chce, tak si udělá máslovou jíšku
přilijeme vývar a důkladně zamícháme
přidáme divoké koření (pepř, bobkový list a nové koření)
přilijeme trošku octa, zamícháme a necháme alespoň 15 minut povařit. Občas můžeme zamíchat
provařenou omáčku dochutíme cukrem dle své vlastní chuti. Cukr se dává až nakonec, aby se omáčka nepřipalovala. Zamícháme a necháme přejít varem
nakonec omáčku přecedíme
vypneme plotnu a můžeme zjemnit trochou studeného másla
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...