Uvařsisám.cz

nebojte se něco dobrého uvařit

Rajská omáčka 2

„tento recept je jednoduchý, poctivý a vynikající, ale doporučuji si k němu připravit poctivý hovězí vývar, na jehož recept se můžete podívat v záložce související recepty“
Způsob přípravy: smažení, vaření,
Typ chodu: oběd, večeře,
Původ receptu: Česko,
Příprava
15
minut
Vaření
30
minut
Ingredience
obecně
na zahuštění
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
k této rajské omáčce jsem si uvařil hovězí kýtu a vzniklý vývar jsem použil do omáčky. Doporučuji to samé, jelikož vývar dodá omáčce nezaměnitelnou chuť. Recept na hovězí maso a vývar naleznete v záložce související recepty
2. krok
nakrájíme si cibuli
3. krok
do hrnce dáme rozpálit sádlo a přidáme k němu cibuli. Zamícháme a smažíme dohněda
4. krok
cibulka musí být hnědá, dodá tak omáčce výraznou chuť a barvu
5. krok
ke zhnědlé cibulce přidáme protlak. Za stálého míchání minutku opečeme
6. krok
přisypeme mouku, raději méně, popřípadě později dosypeme. Důkladně zamícháme. Jelikož se omáčka bude ještě cedit, tak nevadí, že mouku nasypeme přímo do omáčky. V přeceděné omáčce žmolky nebudou. Samozřejmě kdo chce, tak si udělá máslovou jíšku
7. krok
přilijeme vývar a důkladně zamícháme
8. krok
přidáme divoké koření (pepř, bobkový list a nové koření)
9. krok
přilijeme trošku octa, zamícháme a necháme alespoň 15 minut povařit. Občas můžeme zamíchat
10. krok
provařenou omáčku dochutíme cukrem dle své vlastní chuti. Cukr se dává až nakonec, aby se omáčka nepřipalovala. Zamícháme a necháme přejít varem
11. krok
nakonec omáčku přecedíme
12. krok
vypneme plotnu a můžeme zjemnit trochou studeného másla
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku