Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Pažitkový dresink

Popis receptu
jemný a chuťově čerstvý dresink, který se hodí nejenom k minutkovým masům, ale i do salátů. Doporučuji použít čerstvé ingredience
Příprava
10
minut
Vaření
5
minut
  • Způsob přípravy: míchání,
  • Typ chodu: příloha,
  • Původ receptu: Česko,
Načítám...
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Ingredience
obecně
česnek 1 stroužek
cibulka jarní 1 ks
pažitka 1 hrst
pepř černý drcený 1 špetka
rajčata 1 ks
smetana zakysaná 200 g
sůl min 1 špetka
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
nakrájíme si najemno kousek cibulky, dále si nakrájíme najemno rajčátka a pažitku taktéž. Z česneku si můžeme vyndat klíček, aby nám nepálila žáha
2. krok
do misky si dáme smetanu, cibulku, rajče, pažitku a prolisujeme česnek
3. krok
přidáme špetku drceného pepře
4. krok
zamícháme, dochutíme solí a necháme alespoň hodinu uležet