Pracuji...
close

Kuřecí Kung Pao

příjemná chuťová změna oproti české kuchyni. Nedivte se světlé barvě masové směsi. Maso jsem dlouho nesmažil a proto to není tak hnědé. Jinak chuťově výborné a doporučuji si k tomu koupit kvalitní rýži
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
podle chuti
1 hrst pórek
masová směs
2 lžíce solamyl
min 1 špetka sůl
2 kus vejce
Sdílejte recept
Postup
nejdříve si připravíme masovou směs. Maso si nakrájíme na nudličky či kostičky. Dáme ho do mísy. K masu rozklepneme 2 vejce, přidáme solamyl a sůl. Solte dle chuti
vše důkladně promícháme a necháme minimálně 30 minut uležet. Díky vejci bude maso krásně křehké
na pánvi si zlehka opražíme nesolené arašídy
arašídy necháme vychladnout
uleženou masovou směs dáme smažit na olej na rozpálenou pánev. Mícháme, aby se nám kousky masa nespekly k sobě
po chvilce přisypeme pálivou papriku (lepší jsou sušené chilli papričky) a arašídy, zamícháme...
pořád smažíme a častěji mícháme. Pokud chcete mít lepší barvu omáčky, tak smažte trošku déle
až bude maso dobře usmažené, tak přilijeme kuřecí vývar a zamícháme
přilijeme sojovou omáčku a zamícháme
přilijeme víno a zamícháme (samozřejmě je lepší mít rýžové víno)
přisypeme cukr, solamyl, pepř a důkladně zamícháme
kdo má rád, tak si přidá pórek. Zamícháme, necháme chvilku probublat a pak přiklopíme pokličkou. Dusíme cca 10 minut. Potom sundáme pokličku a ještě chvilku vaříme a redukujeme omáčku na požadovanou hustotu. Dosolíme, dopepříme dle chuti
doporučenou přílohou je rýže
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření, dušení, smažení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Čína
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...