Načítání...
X
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Kuřecí Kung Pao | Recept

příjemná chuťová změna oproti české kuchyni. Nedivte se světlé barvě masové směsi. Maso jsem dlouho nesmažil a proto to není tak hnědé. Jinak chuťově výborné a doporučuji si k tomu koupit kvalitní rýži
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
visibility
Boublas
Autor receptu
Ingredience
podle chuti
pórek 1 hrst
masová směs
kuřecí prsní řízek 500 gram
solamyl 2 lžíce
sůl min 1 špetka
vejce 2 kus
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Způsob přípravy: vaření, dušení, smažení
Typ chodu: oběd, večeře
Původ: Čína
Postup
nejdříve si připravíme masovou směs. Maso si nakrájíme na nudličky či kostičky. Dáme ho do mísy. K masu rozklepneme 2 vejce, přidáme solamyl a sůl. Solte dle chuti
vše důkladně promícháme a necháme minimálně 30 minut uležet. Díky vejci bude maso krásně křehké
na pánvi si zlehka opražíme nesolené arašídy
arašídy necháme vychladnout
uleženou masovou směs dáme smažit na olej na rozpálenou pánev. Mícháme, aby se nám kousky masa nespekly k sobě
po chvilce přisypeme pálivou papriku (lepší jsou sušené chilli papričky) a arašídy, zamícháme...
pořád smažíme a častěji mícháme. Pokud chcete mít lepší barvu omáčky, tak smažte trošku déle
až bude maso dobře usmažené, tak přilijeme kuřecí vývar a zamícháme
přilijeme sojovou omáčku a zamícháme
přilijeme víno a zamícháme (samozřejmě je lepší mít rýžové víno)
přisypeme cukr, solamyl, pepř a důkladně zamícháme
kdo má rád, tak si přidá pórek. Zamícháme, necháme chvilku probublat a pak přiklopíme pokličkou. Dusíme cca 10 minut. Potom sundáme pokličku a ještě chvilku vaříme a redukujeme omáčku na požadovanou hustotu. Dosolíme, dopepříme dle chuti
doporučenou přílohou je rýže
Sdílejte recept