Načítání...
X
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Kuřecí Kung Pao | Recept

příjemná chuťová změna oproti české kuchyni. Nedivte se světlé barvě masové směsi. Maso jsem dlouho nesmažil a proto to není tak hnědé. Jinak chuťově výborné a doporučuji si k tomu koupit kvalitní rýži
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Boublas
Autor receptu
Ingredience
podle chuti
pórek 1 hrst
masová směs
kuřecí prsní řízek 500 gram
solamyl 2 lžíce
sůl min 1 špetka
vejce 2 kus
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Způsob přípravy: vaření, dušení, smažení
Typ chodu: oběd, večeře
Původ: Čína
Postup
Krok 1
nejdříve si připravíme masovou směs. Maso si nakrájíme na nudličky či kostičky. Dáme ho do mísy. K masu rozklepneme 2 vejce, přidáme solamyl a sůl. Solte dle chuti
Krok 2
vše důkladně promícháme a necháme minimálně 30 minut uležet. Díky vejci bude maso krásně křehké
Krok 3
na pánvi si zlehka opražíme nesolené arašídy
Krok 4
arašídy necháme vychladnout
Krok 5
uleženou masovou směs dáme smažit na olej na rozpálenou pánev. Mícháme, aby se nám kousky masa nespekly k sobě
Krok 6
po chvilce přisypeme pálivou papriku (lepší jsou sušené chilli papričky) a arašídy, zamícháme...
Krok 7
pořád smažíme a častěji mícháme. Pokud chcete mít lepší barvu omáčky, tak smažte trošku déle
Krok 8
až bude maso dobře usmažené, tak přilijeme kuřecí vývar a zamícháme
Krok 9
přilijeme sojovou omáčku a zamícháme
Krok 10
přilijeme víno a zamícháme (samozřejmě je lepší mít rýžové víno)
Krok 11
přisypeme cukr, solamyl, pepř a důkladně zamícháme
Krok 12
kdo má rád, tak si přidá pórek. Zamícháme, necháme chvilku probublat a pak přiklopíme pokličkou. Dusíme cca 10 minut. Potom sundáme pokličku a ještě chvilku vaříme a redukujeme omáčku na požadovanou hustotu. Dosolíme, dopepříme dle chuti
Krok 13
doporučenou přílohou je rýže
Sdílejte recept