Pracuji...
close

Červená čočka načerveno

Myslím si, že červená čočka je v kuchyni často opomíjená surovina. A proto jsem se rozhodl vymyslet nějaký recept, abych Vám dal trošku motivaci.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
na posypání
1/2 lžička petrželová nať
Sdílejte recept
Postup
nakrájíme si slaninu na malé kostičky
nasucho dáme slaninu do hrnce na střední plamen vyškvařit, cca 2 minuty. Až povolí sádlo (tuk)
oloupeme a nakrájíme si cibuli
přisypeme cibuli ke slanině, zamícháme a smažíme
mezitím si oloupeme a nakrájíme česnek a mrkev. Mrkev si nakrájíme na tenké plátky, aby nám rychleji změkla. Nejlépe se to udělá pomocí škrabky na brambory
až nám začne cibule hnědnout, tak přihodíme česnek a zamícháme. Smažíme cca 2 minutky
potom přihodíme mrkev, zamícháme a smažíme cca 3 minutky
zalijeme vývarem a přivedeme k varu
přidáme protlak, přisypeme pepř, zamícháme a přivedem k varu
přisypeme čočku a důkladně zamícháme. Vaříme cca 10 minut pod pokličkou. Občas můžeme promíchat
po deseti minutách přisypeme petrželovou na a zamícháme. Vaříme bez pokličky dalších cca 5 minut.
kdo má rád čočku měkčí (třeba i na kaši), tak vaří déle, popřípadě může dolít trošku vody, aby měla čočka co vypít. Podáváme posypané petrželkou.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Vybavení kuchyně:
mlýnek na pepř
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...
Tento hambáč mám spojený s dětstvím, když jsem jezdil za babičkou a dědou do Berouna. Na náměstí tam...
Jeden z mých oblíbených receptů. Je to rychlé, čerstvé a zatraceně dobré. Budete pořád chodit kolem ...
Na maso, které se peče dlouho, je vždycky dobré si počkat. Výpečky jsou skvělé klidně i samotné k pi...
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.