X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Červená čočka načerveno

Načítám...
Myslím si, že červená čočka je v kuchyni často opomíjená surovina. A proto jsem se rozhodl vymyslet nějaký recept, abych Vám dal trošku motivaci.
Příprava 15 minut
Vaření 30 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Luštěniny / Čočka
Druh přípravy: smažení, vaření
Typ chodu: oběd, večeře
Vybavení kuchyně: mlýnek na pepř
Původ: Česko

Ingredience

Postup

nakrájíme si slaninu na malé kostičky
nasucho dáme slaninu do hrnce na střední plamen vyškvařit, cca 2 minuty. Až povolí sádlo (tuk)
oloupeme a nakrájíme si cibuli
přisypeme cibuli ke slanině, zamícháme a smažíme
mezitím si oloupeme a nakrájíme česnek a mrkev. Mrkev si nakrájíme na tenké plátky, aby nám rychleji změkla. Nejlépe se to udělá pomocí škrabky na brambory
až nám začne cibule hnědnout, tak přihodíme česnek a zamícháme. Smažíme cca 2 minutky
potom přihodíme mrkev, zamícháme a smažíme cca 3 minutky
zalijeme vývarem a přivedeme k varu
přidáme protlak, přisypeme pepř, zamícháme a přivedem k varu
přisypeme čočku a důkladně zamícháme. Vaříme cca 10 minut pod pokličkou. Občas můžeme promíchat
po deseti minutách přisypeme petrželovou na a zamícháme. Vaříme bez pokličky dalších cca 5 minut.
kdo má rád čočku měkčí (třeba i na kaši), tak vaří déle, popřípadě může dolít trošku vody, aby měla čočka co vypít. Podáváme posypané petrželkou.
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
Facebook
Twitter