Pracuji...
close

Červená čočka načerveno

Myslím si, že červená čočka je v kuchyni často opomíjená surovina. A proto jsem se rozhodl vymyslet nějaký recept, abych Vám dal trošku motivaci.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
na posypání
1/2 lžička petrželová nať
Sdílejte recept
Postup
nakrájíme si slaninu na malé kostičky
nasucho dáme slaninu do hrnce na střední plamen vyškvařit, cca 2 minuty. Až povolí sádlo (tuk)
oloupeme a nakrájíme si cibuli
přisypeme cibuli ke slanině, zamícháme a smažíme
mezitím si oloupeme a nakrájíme česnek a mrkev. Mrkev si nakrájíme na tenké plátky, aby nám rychleji změkla. Nejlépe se to udělá pomocí škrabky na brambory
až nám začne cibule hnědnout, tak přihodíme česnek a zamícháme. Smažíme cca 2 minutky
potom přihodíme mrkev, zamícháme a smažíme cca 3 minutky
zalijeme vývarem a přivedeme k varu
přidáme protlak, přisypeme pepř, zamícháme a přivedem k varu
přisypeme čočku a důkladně zamícháme. Vaříme cca 10 minut pod pokličkou. Občas můžeme promíchat
po deseti minutách přisypeme petrželovou na a zamícháme. Vaříme bez pokličky dalších cca 5 minut.
kdo má rád čočku měkčí (třeba i na kaši), tak vaří déle, popřípadě může dolít trošku vody, aby měla čočka co vypít. Podáváme posypané petrželkou.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Vybavení kuchyně:
mlýnek na pepř
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...