Pracuji...
close

Červená čočka načerveno

Myslím si, že červená čočka je v kuchyni často opomíjená surovina. A proto jsem se rozhodl vymyslet nějaký recept, abych Vám dal trošku motivaci.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
na posypání
1/2 lžička petrželová nať
Sdílejte recept
Postup
nakrájíme si slaninu na malé kostičky
nasucho dáme slaninu do hrnce na střední plamen vyškvařit, cca 2 minuty. Až povolí sádlo (tuk)
oloupeme a nakrájíme si cibuli
přisypeme cibuli ke slanině, zamícháme a smažíme
mezitím si oloupeme a nakrájíme česnek a mrkev. Mrkev si nakrájíme na tenké plátky, aby nám rychleji změkla. Nejlépe se to udělá pomocí škrabky na brambory
až nám začne cibule hnědnout, tak přihodíme česnek a zamícháme. Smažíme cca 2 minutky
potom přihodíme mrkev, zamícháme a smažíme cca 3 minutky
zalijeme vývarem a přivedeme k varu
přidáme protlak, přisypeme pepř, zamícháme a přivedem k varu
přisypeme čočku a důkladně zamícháme. Vaříme cca 10 minut pod pokličkou. Občas můžeme promíchat
po deseti minutách přisypeme petrželovou na a zamícháme. Vaříme bez pokličky dalších cca 5 minut.
kdo má rád čočku měkčí (třeba i na kaši), tak vaří déle, popřípadě může dolít trošku vody, aby měla čočka co vypít. Podáváme posypané petrželkou.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Vybavení kuchyně:
mlýnek na pepř
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Na internetu mě recept hned zaujal, i když jsem si nedokázal představit jeho chuť. Musím říct, že vý...
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...
Luxusní kombinace kakaového piškotu, tvarohového krému a čokoládové polevy.
Máslové kuře patří mezi moje nejoblíbenější recepty na této planetě. Pikantní a zároveň jemná omáčka...
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...