Načítání...
X
„ nebojte se něco dobrého uvařit "
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Červená čočka načerveno | Recept

Myslím si, že červená čočka je v kuchyni často opomíjená surovina. A proto jsem se rozhodl vymyslet nějaký recept, abych Vám dal trošku motivaci.
Autor receptu
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
na posypání
1/2 lžička petrželová nať
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Způsob přípravy: smažení, vaření
Typ chodu: oběd, večeře
Vybavení kuchyně: mlýnek na pepř
Původ: Česko
Krok 1
nakrájíme si slaninu na malé kostičky
Krok 2
nasucho dáme slaninu do hrnce na střední plamen vyškvařit, cca 2 minuty. Až povolí sádlo (tuk)
Krok 3
oloupeme a nakrájíme si cibuli
Krok 4
přisypeme cibuli ke slanině, zamícháme a smažíme
Krok 5
mezitím si oloupeme a nakrájíme česnek a mrkev. Mrkev si nakrájíme na tenké plátky, aby nám rychleji změkla. Nejlépe se to udělá pomocí škrabky na brambory
Krok 6
až nám začne cibule hnědnout, tak přihodíme česnek a zamícháme. Smažíme cca 2 minutky
Krok 7
potom přihodíme mrkev, zamícháme a smažíme cca 3 minutky
Krok 8
zalijeme vývarem a přivedeme k varu
Krok 9
přidáme protlak, přisypeme pepř, zamícháme a přivedem k varu
Krok 10
přisypeme čočku a důkladně zamícháme. Vaříme cca 10 minut pod pokličkou. Občas můžeme promíchat
Krok 11
po deseti minutách přisypeme petrželovou na a zamícháme. Vaříme bez pokličky dalších cca 5 minut.
Krok 12
kdo má rád čočku měkčí (třeba i na kaši), tak vaří déle, popřípadě může dolít trošku vody, aby měla čočka co vypít. Podáváme posypané petrželkou.