Pracuji...
close

Zapečená vepřová panenka

tento recept je rychlý a jednoduchý. Velká výhoda je, že spolu s masem si rovnou pečete i přílohu :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Ingredience
obecně
min 500 gram vepřová panenka
3-4 kus brambory
2-3 kus mrkev
1 kus cibule
2-3 stroužek česnek
2-3 lžíce olej olivový
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
nařízneme panenku na několika místech zhruba 2 centimetry od sebe (viz fotka)
panenku vložíme do pekáčku či mísy, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí
oloupeme a nakrájíme si brambory a mrkev na střední kousky. Oboje vložíme do mísy k masu
přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Přisypeme papriku, sůl a pepř
vše zalijeme trochou olivového oleje
dáme zapéct do vyhřáté trouby cca na 45 minut na 220 stupňů. Samozřejmě při pečení hlídáme, aby se nám to nepřipeklo (každá trouba peče trochu jinak)
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...