X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Zapečená vepřová panenka

Načítám...
tento recept je rychlý a jednoduchý. Velká výhoda je, že spolu s masem si rovnou pečete i přílohu :-)
Příprava 15 minut
Vaření 45 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Maso / Jatečné maso, Přílohy / Z brambor
Druh přípravy: pečení
Typ chodu: oběd
Původ: Česko

Ingredience

obecně
brambory 3-4 ks
česnek 2-3 stroužek
cibule 1 ks
hořčice plnotučná 2 lžíce
mrkev 2-3 ks
olej olivový 2-3 lžíce
paprika mletá sladká 1 lžíce
pepř černý drcený min 1 špetka
sůl min 1 špetka
vepřová panenka min 500 g

Postup

nařízneme panenku na několika místech zhruba 2 centimetry od sebe (viz fotka)
panenku vložíme do pekáčku či mísy, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí
oloupeme a nakrájíme si brambory a mrkev na střední kousky. Oboje vložíme do mísy k masu
přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Přisypeme papriku, sůl a pepř
vše zalijeme trochou olivového oleje
dáme zapéct do vyhřáté trouby cca na 45 minut na 220 stupňů. Samozřejmě při pečení hlídáme, aby se nám to nepřipeklo (každá trouba peče trochu jinak)
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
Facebook
Twitter