Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Zapečená vepřová panenka
tento recept je rychlý a jednoduchý. Velká výhoda je, že spolu s masem si rovnou pečete i přílohu :-)
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
11 let
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
45 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
min 500
gram
vepřová panenka
3-4
kus
brambory
2-3
kus
mrkev
1
lžíce
paprika mletá sladká
2
lžíce
hořčice plnotučná
1
kus
cibule
2-3
stroužek
česnek
2-3
lžíce
olej olivový
min 1
špetka
sůl
min 1
špetka
pepř černý drcený
Sdílejte recept
Facebook
Postup
nařízneme panenku na několika místech zhruba 2 centimetry od sebe (viz fotka)
panenku vložíme do pekáčku či mísy, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí
oloupeme a nakrájíme si brambory a mrkev na střední kousky. Oboje vložíme do mísy k masu
přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Přisypeme papriku, sůl a pepř
vše zalijeme trochou olivového oleje
dáme zapéct do vyhřáté trouby cca na 45 minut na 220 stupňů. Samozřejmě při pečení hlídáme, aby se nám to nepřipeklo (každá trouba peče trochu jinak)
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Maso
/
Jatečné maso
,
Přílohy
/
Z brambor
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Sýrové krekry
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Tvarohové šátečky
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.
close